Aluminij in Nafta z golom prednosti

Koper je v prvi četrtfinalni tekmi pokala NZS izgubil prvič v sezoni.

Včerajšnji prvoligaško-drugoligaški dvoboj v prvih četrtfinalnih tekmah pokala Nogometne zveze Slovenije se je izšel z neodločenim razpletom. V Kidričevem je Aluminij z 1:0 premagal vodilno moštvo 2. SNL Koper, v Lendavi pa je bila Nafta z 2:1 boljša od zadnjega v 1. SNL Rudarja. Povratna tekma na koprski Bonifiki bo v torek, 29. t. m., ob Jezeru v Velenju pa v sredo, 30 t. m. Prihodnji teden bosta še prvi četrtfinalni tekmi v Celju in Domžalah.

En strelski preblisk je zadostoval, da si je Aluminij kljub le enemu golu priigral lepo prednost. Mož odločitve je bil v 73. minuti z izvrstnim diagonalnim strelom z leve strani pod prečko 22-letni Mihael Klepač. Potrpežljivost v enakovrednem dvoboju z veliko taktičnega nogometa in brez velikih priložnosti je bila v Kidričevem ključnega pomena. Gostitelji so bili v tem vztrajnejši, tudi napadalnejši in zato nagrajeni z golom, ki ga je novinec iz zadnjih minut prestopnega roka, Hrvat iz Našic, zabil atraktivno in težko ubranljivo. Koper je izgubil sploh prvo tekmo v sezoni, saj je v drugi ligi še brez poraza.

»Koper je odlično moštvo, ki nam ni dalo veliko prostora. Zadovoljen sem, saj smo dosegli cilj. Zabili smo gol, nobenega prejeli, ampak dobro vemo, da moramo izpeljati še povratno tekmo,« je za televizijo Slovenija povedal domači trener Slobodan Grubor.



Gostujoči kolega Bric Miran Srebrnič kljub porazu ni bil pretirano razočaran. »Poraz z 0:1 res ni najboljši izid, toda doma ga lahko nadomestimo. Nisem opazil vidnejše razlike med prvoligašem in drugoligašem, tekmo smo imeli pod nadzorom, bila je uravnotežena,« je ohranil pozitivno držo koprski trener.


Rudar še upa


Že po prvih 45 minutah je bilo v Lendavi dovolj priložnosti za gol ali dva. Velenjčani so si jih priigrali v prvem delu, gostitelji pa v drugem delu prvega polčasa. Ob odmoru so se bolj zbrali Lendavčani, ki so že v 49. minuti z golom Alena Ploja dosegli prvi cilj. Po golu Stjepana Oštreka v 64. minuti, ko je v vodstvo z 2:0 spremenil hudo napako gostujočega kapetana Damjana Trifkovića, so bili že na pragu velike zmage, velenjska barka pa je bila skoraj potopljena.

Lendavčani so s hitrimi prehodi spravljali v zagato z žogo v nogah močnejše Velenjčane, a tudi počasnejše. V napadalnih akcijah še jalove povrhu. V zraku je visel še tretji domači gol, toda nazadnje so ga dosegli Velenjčani. Po podaji iz kota je bil s 5 m z glavo natančen Elvedin Džinić. Velenjčani so tako oživeli in si kljub porazu priigrali zelo ugoden izid.

Komentarji: