Aluminij ob dve točki

Kazen za moštvo iz Kidričevega zaradi neigranja v 1. kolu nove sezone 1. SNL v Mariboru.

Objavljeno
11. september 2020 15.53
Posodobljeno
11. september 2020 15.56
Nogometaši Aluminija so po karanteni potrebovali precej treninga za vrnitev v normalno stanje. FOTO: Tadej Regent
M. U., STA
M. U., STA
Ljubljana - Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je določil kazen za Aluminij, ker ta 23. avgusta ni odigral tekme prvega kroga nove sezone 1. SNL proti Mariboru. Aluminiju sta odvzeti dve točki, dobil je še 1500 evrov kazni. NZS je za zeleno mizo tekmo registriral s 3:0 za Maribor. Aluminij se tekme ni udeležil, saj je ocenil, da potrebuje vsaj 10 dni, da se igralci vrnejo v stanje pred karanteno.

Nogometni klub iz Kidričevega je pred tekmo obvestil NZS, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je takrat pojasnila, da je Aluminij naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS.

Ta govori o tem, da se preložitev predlaga v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev. Ni bila v skladu tudi s covid-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora biti tekma odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev.