Mariborčani iztržili remi v Murski Soboti

Nogometaši Aluminija so na domačem igrišču remizirali z Rudarjem z 1:1 in ostajajo na vrhu lestvice, Maribor in Mura sta remizirala z 1:1.
Fotografija: Mura in Maribor sta si razdelila točki. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Mura in Maribor sta si razdelila točki. FOTO: Tadej Regent/Delo

Derbi četrtega kola državnega prvenstva sta odigrala Mura in Maribor, ki je na težko gostovanje v Mursko Soboto prišel po zahtevni evropski tekmi z AIK-om, v kateri so Mariborčani izgubili, a vseeno napredovali v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Mura je na začetku tekme izkoristila svežino in povedla preko Amadeja Maroše v 28. minuti, točko Mariboru pa je priboril Martin Milec z zadetkom v 70. minuti. Do konca tekme se izid ni spreminjal in ekipi sta se razšli z delitvijo točk. Maribor ima na svojem računu le tri in če Olimpija jutri zmaga proti Triglavu, bo razlika med tekmecema narasla na sedem točk. Mura se je z osvojeno točko prebila na četrto mesto.
 

Aluminij s točko ostal na vrhu


Aluminij je sezono začel zelo dobro, danes popoldne so v Kidričevem gostili nogometaše Rudarja, ki so minuli konec tedna z dvema igralcema manj izgubili v Kranju. Aluminij je tekmo začel kot vodilno moštvo državnega prvenstva, na vrhu lestvice se bo po remiju obdržal vsaj do jutri, ko Olimpija v Stožicah gosti Triglav.

Mura in Maribor sta si razdelila točki. FOTO: Tadej Regent/Delo
Mura in Maribor sta si razdelila točki. FOTO: Tadej Regent/Delo


Domačine je v vodstvo popeljal na začetku sezone zelo razpoloženi Luka Štor, ki je zadel v 23. minuti. Do konca prvega polčasa se izid ni več spreminjal, za izenačenje Rudarja pa je v 58. minuti poskrbel Rijad Kobilijar. Začela se je ofenziva Aluminija, ki je bil več pri žogi in si ustvaril še nekaj dobrih priložnosti, a so imeli možnosti za zmago tudi gostje, ki so v zaključku tekme dvakrat nevarno ogrozili vrata Janžekoviča.

Na koncu je ostalo pri izidu 1:1, Aluminij je zdaj pri osmih točkah, Olimpija ima s tekmo manj točko manj, Rudar je s tremi osvojenimi točkami šesti. 

Komentarji: