Američanka Simone Biles še četrtič najboljša na svetu

Na svetovnem prvenstvu v gimnastiki v Katarju olimpijska prvakinja drvi rekordu naproti
Fotografija: Najboljše na svetu: srebrna Mai Murakami (levo), zlata Simone Biles in bronasta Morgan Hurd (desno). FOTO: AFP
Odpri galerijo
Najboljše na svetu: srebrna Mai Murakami (levo), zlata Simone Biles in bronasta Morgan Hurd (desno). FOTO: AFP

Tudi ko se ameriška telovadka Simone Biles ne pokaže v najboljši luči je – najboljša. Na svetovnem gimnastičnem prvenstvu je v finalu kraljevske discipline, v mnogoboju naredila zanjo neznačilno za 1,7 točke pred Japonko Mai Murakami (57,491 : 55,798; tretja je bila še ena Američanka Morgan Hurd), saj so njene sestave toliko težje. Bilesova, ki si je po olimpijskih igrah 2016 vzela enoletni tekmovalno premor, je postala prva telovadka v zgodovini s štirimi naslovi svetovne prvakinje v mnogoboju.

Na tem prvenstvu ima edina stoodstotni izkupiček, saj je bila tudi motor ameriške ekipne zmage, lepo bero kolajn (štirih?) pa si obeta tudi danes in jutri v finalih po orodjih.

Navkljub veliko napakam, padla pri preskoku, nato še z gredi in naredila prestop na parterju, je bila Bilesova še vedno neulovljiva FOTO: Karim Jaafar.
Navkljub veliko napakam, padla pri preskoku, nato še z gredi in naredila prestop na parterju, je bila Bilesova še vedno neulovljiva FOTO: Karim Jaafar.


Bilesova se je vpisala v zgodovino športne gimnastike. Z deveto posamično zlato kolajno, z ekipnimi jih ima že dvanajst, je dohitela Rusinjo Svetlano Horkino. Da bi bila rekorderka, ji manjkajo še tri zlate kolajne, ki jih lahko osvoji v naslednjih dveh dneh, ko so na sporedu posamični finali po orodjih – na parterju, preskoku, gredi, in dvovišinski bradlji.





















išinski bradlji. 

Komentarji: