Poleg Iličića tokrat počival tudi Šporar

Večer s tremi nogometnimi tekmami moštev s slovenskimi legionarji, igral ni niti eden.
Fotografija: Poškodovani Andraž Šporar je izpustil dvoboj z Vitorio Setubal. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Poškodovani Andraž Šporar je izpustil dvoboj z Vitorio Setubal. FOTO: Reuters

Današnji dan je prinesel tri nogometne tekme s slovenskimi legionarji. Prvi so krenili v boj nogometaši Toronta in New Englanda, pri katerem si služi kruh branilec Antonio Delamea Mlinar. Občasni slovenski reprezentant se je zasidral v obrambi kluba iz Bostona, a tokrat ni dobil priložnosti za igro. Včeraj je oddelal drugo tekmo te sezone Robert Berić, igral vseh 90 minut za njegov Chicago Fire, toda z 2:0 je bil boljši San Jose.


Atalanta ugnala Bologno ...


Danes zvečer je bila zanimiva tekma med Atalanto in Bologno, četudi brez Josipa Iličića, ki ga črno-modri varčujejo za evropski spopad s PSG. V prvem dvoboju 35. kola italijanskega prvenstva so vendarle premagali Bologno z 1:0 in s tremi točkami skočili na drugo mesto, nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2020/21 pa so si zagotovili že v prejšnjem kolu.



... remi Sportinga z Vitorio Setubal


Zadnji med Slovenci je začel loviti nove točke Andraž Šporar, ki je zaradi lažje poškodbe izpustil dvoboj z Vitorio Setubal. Njegov Sporting je pred predzadnjim nastopom zasedal tretje mesto z dvema točkama več od Brage, vendar v tekmi brez golov ni mogel streti odpora žilavih tekmecev, ki se ogorčeno borijo za obstanek; izpadli bosta dve moštvi. Tretje mesto bi  vendarle veljalo zadržati, saj bi si Lizbončani tako zagotovili evropsko ligo brez igranja mučnih kvalifikacij.



Watford zaman iskal točke za obstanek z Manchester Cityjem


Nogometaši Manchester Cityja so v predzadnjem kolu angleškega prvenstva ugnali Watford s 4:0 (2:0). Za drugouvrščeno moštvo trenerja Pepa Guardiole so gole dosegli Raheem Sterling (31., 40./11 m), Phil Foden (63.) in Aymeric Laporte (67.), ki so dodatno zapletli položaj Watforda v boju za obstanek. Iz premier league bodo namreč izpadle tri zadnjeuvrščene ekipe, Aston Villa pa je premagala Arsenal in s povzpela na trenutno varno 17. mesto.



 

Preberite še:

Komentarji: