Andraž Šporar pred praznikom: Želim zrušiti absolutni rekord

Klub je z majico Ljubljančana iztržil največ tudi v dobrodelni dražbi pred drevišnjim vrhuncem sezone.

Objavljeno
24. maj 2019 10.30
Posodobljeno
24. maj 2019 11.00
Andraž Šporar je konec prejšnjega tedna zabil dva gola, že prej je takole proslavil naslov prvaka z navijači Slovana. FOTO: Slovan Bratislava
Konec tedna bodo igrali zadnje tekme v večini nogometnih prvenstvih po Evropi. Že danes zvečer (19) bo gotovo slovesno v slovaški metropoli, kjer bo Slovan Bratislava v navidez nepomembnem dvoboju gostil Sered. Toda v resnici bodo spremljali navijači spektakularen nogometni večer – z Andražem Šporarjem v glavni vlogi.

image
Andraž Šporar je v majici Slovana zabil 28 golov zgolj v slovaškem prvenstvu, drevi bo lovil najmanj še 29., s katerim bi izenačil strelski rekord na Slovaškem. FOTO: Slovan Bratislava


Ljubljanski napadalec namreč pred zadnjim kolom slovaškega DP le za gol zaostaja za rekordnim strelskim dosežkom Roberta Semenika iz sezone 1995/96, ko je slednji nanizal 29 golov. Šporar ima ta čas na računu 28 golov v pičlih 29 tekmah (!), še 5 golov je dodal v zgolj šestih tekmah Slovana v kvalifikacijah za evropsko ligo, ob tem pa je zbral še 8 podaj za gol in iztržil več enajstmetrovk.


Par golov in 22.000 navijačev


image
Šporar se je letos prelevil v ključnega strelskega aduta slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Reuters


»Želim zrušiti ta rekord! Najlepše pri vsem je, da bi mi to uspelo na našem štadionu Tehelne pole, ki bo prav danes razprodan kot v letošnji otvoritveni tekmi s Trnavo, ko se je na njem zbralo 22.000 navijačev in smo uživali v odličnem vzdušju. Močno sem motiviran: kljub dejstvu, da smo si že davno zagotovili naslov prvaka, garam za to tekmo že ves teden. Upam, da bomo zmagali, jaz pa bom pri tem prispeval kakšen gol,« si je zaželel 25-letni Šiškar, ta čas eden najbolj vročih napadalcev selektorja Matjaža Keka.

Šporarja pred koncem julija ne bo v Maribor
Slovaki ob tem že pogledujejo tudi proti novi sezoni, v kateri bi morda lahko igral tudi Šporar – vsaj do konca kvalifikacij za ligo prvakov, nato pa ga bo klub le stežka zadržal v svojih vrstah. Slovan bo začel pot proti obljubljeni Uefini deželi že v 1. kolu (9./10. in 16./17. julij), na tej ravni pa bo – enako kot Maribor – med nosilci, zato ga tedaj ne bo v Ljudski vrt. Štajerci bodo med nosilci tudi v drugem kolu, Slovaki pa ne, torej bi lahko Šporar obiskal »vijoličasto gnezdo« v 2. kolu, ki bo na sporedu 23./24. in 30./31. julija.


Že v predigri je bil osrednje ime prav nekdanji napadalec Olimpije, ki mu – mimogrede – delata družbo v Bratislavi še dva nekdanja člana zeleno-belih: Kenan Bajrić in Mitch Apau. Klub je organiziral dobrodelno dražbo majic – dražili so zgolj navijači –, največ pa je iztržil prav s Šporarjevo: 522 evrov. Drevi resda ne bo šlo zgolj za Šporarja, Slovan Bratislava bo imel tudi proslavo stoletnice svojega delovanja, ki bi jo resda rad zaznamoval še s padlim strelskim rekordom Roberta Semenika.

image
Andraž Šporar bi gotovo znal proslaviti morebiten strelski rekord: po »hattricku« v zadnji tekmi z Žilino se je odpeljal v Opatijo in pokazal javnosti novega ferrarija … FOTO: Instagram