Andraž Šporar spet ogroža slovaškega kralja

»Pomislite, sem prvi nogometaš, ki je zabil gol na tem štadionu, in tudi prvi, ki je nato na njem zabil ‘hattrick‘.«

Objavljeno
13. maj 2019 07.15
Posodobljeno
13. maj 2019 07.15
Andraž Šporar se je z veseljem stisnil k torti, ki je bila del praznovanja stoletnice Slovana iz Bratislave. FOTO: Slovan Bratislava
Manj kot mesec dni pred nogometnim derbijem v Celovcu še vedno igra v odlični formi napadalec Andraž Šporar. Po dveh sušnih tekmah je odgovoril kritikom s tremi doseženimi goli v mreži Žiline in močno osrečil navijače Slovana iz Bratislave. Zdi se, da bi bil lahko prav 25-letni Ljubljančan prvi adut selektorja Matjaža Keka za junijski napad na Avstrijo.

image
Konec tedna sta bila med strelci Andraž Šporar in Roman Bezjak, med podajalci Nejc Skubic. FOTO: Delova Infografika


»Vse skupaj deluje enostavno, toda verjemite, da ni. Andraž je pogosto postavljen natančno tam, kjer mora biti. Gotovo je najboljši napadalec slovaškega prvenstva, ki želi zabiti gol na vsaki tekmi,« je polaskal svojemu slovenskemu adutu Slovanov trener Martin Ševela. V Bratislavi so imeli zgodovinsko veselico, »Špoki« pa ne bi mogel lepše zaznamovati častitljivih 100 let delovanja kluba z novega štadiona Opečnato polje.»Fantastično! To je bilo nekaj posebnega. Pomislite, sem prvi nogometaš, ki je zabil gol na tem štadionu, in tudi prvi, ki je nato na njem zabil 'hattrick' … To je bil tretji trojček v moji karieri, verjamem, da ne zadnji. Ponosen sem, da sem lahko v odsotnosti Božikova nosil tudi kapetanski trak, to je zame velika čast,« je kar žarel od sreče Šporar, ki ne želi odgovarjati na vprašanja o lovljenju slovaškega strelskega rekorda. Robert Semenik je namreč pred leti v eni sezoni državnega prvenstva zbral 29 golov, slovenski topničar ta čas kotira pri številki 26, do konca sezone pa ima na voljo še dve koli. »Nič ne bom povedal o tem … Kadar se piše in govori o tem rekordu, običajno ne zabijem nobenega gola …« je odgovoril Šporar in prav s tem vendarle namignil, kaj želi doseči do konca sezone, če se bosta »strinjala« tudi Slovanova tekmeca Michalovce in Sered.


Majer del zgodbe o veliki vrnitvi Lecceja


Sezono so že končali v Italiji – toda ne v serie A, kjer bodo o končnem seznamu potnikov v ligo prvakov skoraj zanesljivo odločali šele 26. maja ob »italijanski« uri 15.00, pač pa v serie B. V rednem delu sezone sta si priigrala vrnitev med najboljše Brescia in Lecce. V majici slednjega od februarja igra tudi Žan Majer, 26-letni mariborski vezist, ki je okusil 1. SNL v majicah Aluminija in Domžal.Lecce sodi med klube z najbolj čustvenimi navijači. Nekoč je tam blestel Antonio Conte, pozneje Mirko Vučinić, Javier Chevanton in – Sebastjan Cimerotić. Sobotno zmago nad Spezio je pospremilo 25.000 navijačev, del ekipe trenerja Fabia Liveranija (nekdanji reprezentant Italije) je tudi Majer; bomo videli, ali bo podaljšal kratkoročno pogodbo s klubom s skrajnega juga »pete« italijanskega »škornja« in dobil priložnost v serie A. Klub, ki je sedem let taval po ligah serie B in C, ima namreč v pogodbi možnost dveletnega podaljšanja.

image
Tudi Josip Iličić in soigralci so vknjižili pomembne točke v dvoboju Atalante in Genoe. FOTO:  AFP