Andraž Šporar v središču incidenta

Po velikem slovaškem derbiju v taboru iz Trnave ogorčeni nad obnašanjem slovenskega reprezentanta –  Šporar: Zame je edini pravi derbi tekma Olimpije in Maribora.
Fotografija: Andraž Šporar je pomemben adut slovenskega selektorja Matjaža Keka. Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Andraž Šporar je pomemben adut slovenskega selektorja Matjaža Keka. Foto Voranc Vogel

Nogometni derbi, ki že dolga desetletja razvnema Slovaško, je dvoboj Slovana iz Bratislave in Spartaka iz Trnave. Tako je bilo že v časih skupnega bivanja Slovakov s Čehi, prav iz teh dveh klubov je pogosto prihajalo jedro reprezentantov, na tribunah pa je bilo vedno znova prav posebej vroče. A incident ob koncu nedeljske tekme na novem štadionu v metropoli države (2:0) je po odmevih prekašal tiste iz preteklosti. 

Med množico 15.000 navzočih je ob slavju po drugem golu gostiteljev eden od ognjevitih domačih privržencev preskočil ogrado za vrati in močno udaril Bogdana Mitreuja, romunskega branilca pri trnavskem klubu. Slednji se je pred tem prerival z udarnim asom domačega moštva, slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem. Nogometaši Trnave so bili v ocenah po tekmi bolj poparjeni ob obnašanju Ljubljančana kot pa domačega kibica. "Šporar je provociral. Ne vem, če ga kaj moti pri nas, tudi glede na njegove izjave pred tekmo. Pokazal je svoj inteligenčni kvocient. Mogoče tudi zaradi tega ne igra pri kakšnem drugem evropskem klubu," je bil pred kamerami javne TV oster vratar gostov Dobrivoj Rusov in dodal: "Igralca s takšnim značajem še nisem srečal. Spoštujem nogometaše Slovana, seveda razen njega ..."

In Šporar? Med obrazložitvijo je deloval umirjeno, podčrtal pa je: "Zame je doslej edini pravi derbi, v katerem sem igral, tekma Olimpije in Maribora. Tam imam srce, tam so moja čustva. A tudi ta slovaški derbi je čustven. To je povsem normalno. Res pa je, da navijačem ni treba priti na igrišče." 

Pri Slovanu sicer nestrpno pričakujejo ukrep domače nogometne zveze. Pri Uefi je nazadnje niso dobro odnesli, saj za uvodno tekmo v evropski ligi, ta četrtek z Bešiktašem, zaradi incidentov v julijsko-avgustovskih kvalifikacijah ne bodo smeli prodajati vstopnic. Na štadionu bodo lahko le uradne osebe ter mlajši od 14 let.    

Preberite še:

Komentarji: