Angleži 17. junija, Italijani tri dni pozneje

Pred vrati je nadaljevanje dveh močnih nogometnih lig.
Fotografija: Josip Iličić, slovenski zvezdnik na italijanski sceni, zagotovo že nestrpno odšteva do vrnitve nogometne žoge v naši zahodni soseščini. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Josip Iličić, slovenski zvezdnik na italijanski sceni, zagotovo že nestrpno odšteva do vrnitve nogometne žoge v naši zahodni soseščini. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je ob rahljanju ukrepov zoper koronavirus prižgal zeleno luč za nadaljevanje državne nogometne lige, in sicer 20. junija. Mogoče pa bodo nogomet v Italiji igrali še prej, saj si želijo v tednu med 13. in 20. izpeljati povratni polfinalni tekmi ter finale pokala.

Zdravniški odbor je sicer potrdil protokole za tekme, v teh ostaja tudi to, da mora ekipa, če je okužen kateri od njenih članov, v 14-dnevno osamitev v svoj vadbeni center. Okuženi posameznik pa mora v karanteno. Klubi so ob tem zahtevali, da bi karantensko obdobje skrajšali na en teden, kar se lahko ob rahljanju ukrepov še vedno zgodi v prihodnje.

Obenem pa so tudi v angleški ligi napovedali nadaljevanje sezone. Kot poročajo britanski mediji, bodo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno sezono nadaljevali 17. junija z zaostalima tekmama med Aston Villo in Sheffield Unitedom ter Manchester Cityjem in Arsenalom.

Komentarji: