Angleži 17. junija, Italijani tri dni pozneje

Pred vrati je nadaljevanje dveh močnih nogometnih lig.

Objavljeno
28. maj 2020 21.34
Posodobljeno
28. maj 2020 21.34
Josip Iličić, slovenski zvezdnik na italijanski sceni, zagotovo že nestrpno odšteva do vrnitve nogometne žoge v naši zahodni soseščini. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
STA
STA
Ljubljana - Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je ob rahljanju ukrepov zoper koronavirus prižgal zeleno luč za nadaljevanje državne nogometne lige, in sicer 20. junija. Mogoče pa bodo nogomet v Italiji igrali še prej, saj si želijo v tednu med 13. in 20. izpeljati povratni polfinalni tekmi ter finale pokala.

Zdravniški odbor je sicer potrdil protokole za tekme, v teh ostaja tudi to, da mora ekipa, če je okužen kateri od njenih članov, v 14-dnevno osamitev v svoj vadbeni center. Okuženi posameznik pa mora v karanteno. Klubi so ob tem zahtevali, da bi karantensko obdobje skrajšali na en teden, kar se lahko ob rahljanju ukrepov še vedno zgodi v prihodnje.

Obenem pa so tudi v angleški ligi napovedali nadaljevanje sezone. Kot poročajo britanski mediji, bodo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno sezono nadaljevali 17. junija z zaostalima tekmama med Aston Villo in Sheffield Unitedom ter Manchester Cityjem in Arsenalom.