Angleži po pravi drami strli Islandce, Portugalci visoko ugnali Hrvate

»Vikingi« v sodnikovem dodatku proti četi Garetha Southgata zapravili enajstmetrovko za izenačenje.
Fotografija: Raheem Sterling je z bele točke zadel zmagoviti gol za Anglijo. FOTO: John Sibley/Reuters
Odpri galerijo
Raheem Sterling je z bele točke zadel zmagoviti gol za Anglijo. FOTO: John Sibley/Reuters

Ljubljana – Angleški nogometaši so po pravi drami v zadnjih trenutkih tekme na tujem v ligi narodov vendarle strli odpor Islandcev. Izbranci selektorja Garetha Southgata so zmagali z 1:0 (0:0).

Čeprav so imeli Angleži večji del dvoboja na štadionu Laugardalsvöllur v Reykjaviku pobudo, so se zmagovitega gola veselili šele v 90. minute, ko je bil z bele točke natančen Raheem Sterling. Njihovo proslavljanje se še ni dobro končalo, ko so si po prekršku Joeja Gomeza enajstmetrovko v sodnikovem dodatku prislužili tudi Islandci. Toda za razliko od Sterlinga domači dogometaš Birkir Bjarnason ni zadel v polno.

Tako je ostalo pri izidu 1:0 in zmagi za izbrano vrsto Anglije, sicer tretjeuvrščeni reprezentanci v lanski ligi narodov. Lovoriko v tem tekmovanju branijo Portugalci, ki so v večerni tekmi brez svojega prvega zvezdnika Ronalda gostili svetovne podprvake Hrvate in zanesljivo zmagali s 4:1 (1:0).
Hrvaško mrežo je v 41. minuti načel Joao Cancelo. FOTO: Rafael Marchante/Reuters
Hrvaško mrežo je v 41. minuti načel Joao Cancelo. FOTO: Rafael Marchante/Reuters


Za branilce končne zmage v ligi narodov so gole dosegli Joao Cancelo (41.), Diogo Jota (58.), Joao Felix (70.) in Andre Silva (90.), strelec častnega zadetka za naše južne sosede pa je bil Bruno Petković (90.). V isti skupini so svetovni prvaki Francozi z golom Kyliana Mbappéja (41.) v gosteh premagali Švede.







 

Preberite še:

Komentarji: