Angleži po preobratu spravili Hrvaško na kolena

Angleški nogometaši so na Wembleyju premagali Hrvaško z 2:1 in napredovali na zaključni turnir, Hrvaška pa je izpadla v skupino B. 
Fotografija: Harry Kane je popeljal Anglijo na zaključni turnir. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Harry Kane je popeljal Anglijo na zaključni turnir. FOTO: AFP

Težko pričakovani dvoboj med Anglijo in Hrvaško ni razočaral. Na začetku tekme so bili Angleži precej bolj dejavni, Hrvatom se je poznalo, da so v četrtek odigrali zelo težko tekmo s Španijo. Angleži so leteli po igrišču in napadali hrvaško obrambo, ki je bila razglašena, v 20. minuti je Lovre Kalinič zletel iz vrat, a ni razčistil žoge, Harry Kane pa ni uspel pospraviti žoge v mrežo. 

Po slabe pol ure igre je Hrvaška, ki je pogrešala Ivana Rakitića, le uspela vzpostaviti ravnotežje. Skoraj povsem polni Wembley je utihnil v 57. minuti, ko je Hrvaško v vodstvo popeljal Andrej Kramarić. Angleži so vnovič krenili v napad in do izenačenja prišli v 78. minuti, ko je po podaji kapetana Kana zadel Jesse Lingard

Remi ne bi ustrezal nikomur, zato sta obe ekipi odprto krenili v končnico, domačine pa je v 85. minuti razveselil Kane in jim priboril zmago, s katero so slavili v svoji skupini A4 ter se uvrstili na zaključni turnir lige narodov. Hrvaška je končala na zadnjem mestu, pred njo so končali tudi Španci in Hrvatje se selijo v drugi kakovostni razred lige narodov. 
 

Zaključni turnir na Portugalskem


Evropska nogometna zveza (Uefa) bo prireditelje zaključnih turnirjev v vseh štirih ligah tega tekmovanja obelodanila 3. decembra na zasedanju izvršnega komiteja v Dublinu. Sklepni turnir elitne lige A bo zagotovo gostila Portugalska.

Kandidaturo za organizacijo sta poleg nje oddali še Italija in Poljska, a se obe izbrani vrsti nista prebili med najboljše štiri reprezentance. Portugalska je za mesti polfinalnih obračunov, ki bosta 5. in 6. junija prihodnje leto, prijavila Porto in Guimaraes, veliki finale in tekma za tretje mesto pa bosta na sporedu 9. junija.

Preberite še:

Komentarji: