Argentinec slutil nesrečo: Letalo bo razpadlo!

Vse manj je možnosti, da je argentinski nogometaš Emiliano Sala še živ.
Fotografija: Še v ponedeljek se je Emiliano Sala z dresom Cardiffa postavljal pred fotografe. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Še v ponedeljek se je Emiliano Sala z dresom Cardiffa postavljal pred fotografe. FOTO: AFP

Možnosti, da bi reševalci našli argentinskega nogometaša Emiliana Salo in še vsaj enega potnika na lahkem letalu, ki je včeraj izginilo z radarja nad Rokavskim prelivom, so skoraj nične. Sala je le malo prej, preden je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo.

»Za zdaj nismo našli nobenih sporočil potnikov, ki so bili na krovu letala. Če so pristali v vodi, so možnosti za preživetje, žal, skoraj nične,« je dejal predstavnik policije britanskega otoka Guernsey.

»Voda je ta čas preprosto premrzla, da bi lahko kdo v njej preživel več kot uro ali dve,« je za Sky Sports dodal John Fitzgerald, vodja reševalcev.

Letalo, na katerem je bil novopečeni napadalec Cardiffa, je v ponedeljek zvečer iz Nantesa poletelo proti Walesu, ko je kakšnih 20 kilometrov severno od otoka Guernsey v Rokavskem prelivu izginilo z radarja.

Argentinski mediji poročajo, da je 28-letni nogometaš le malo pred tem, preden je letalo izginilo z radarja, prek aplikacije whatsapp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo.

»Sem na letalu in zdi se, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu,« so argentinski mediji prenesli sporočilo Sale za najbližje v svet.

»Če v uri in pol od mene ne prejmete nobene novice, ne vem, ali so poslali koga, naj me išče, saj bo to pomenilo, da me niso našli, veste. Oče, strah me je,« je dodal Sala.

Nogometaš je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina. V tej sezoni je v francoskem prvenstvu zabil 13 golov, skupaj pa od leta 2015 kar 43. Valižanski klub v premier league Cardiff je zanj plačal rekordnih 17 milijonov evrov odškodnine.

Francoski in angleški reševalci nadaljujejo iskanje pogrešanega letala in potnikov.

Komentarji: