Aston Villa v rokah Kitajca

Kitajski poslovnež "Tony" Jiantong Xia je novi lastnik iz elitne lige izpadlega angleškega kluba Aston Villa.

Objavljeno
19. maj 2016 14.35
SOCCER-ENGLAND-AVL/SALE
A. V., STA
A. V., STA
London - Že res, da je Aston Villa izpadla v drugo ligo, toda angleški klub je dobil novega lastnika. Doslej je bil klub v lasti Andyja Lernerja, ki se je skoraj dve leti trudil, da ga proda, to mu je uspelo šele, ko je spustil začetno ceno 200 milijon funtov. Kitajec "Tony" Jiantong Xia naj bi zdaj plačal 87 milijonov funtov ali 78 milijonov evrov.

V klubu zdaj upajo, da bo Aston Villa in njeno novo vodstvo sledilo primerom Manchester Cityja in Leicester Cityja in njunemu tajskemu vodstvu in ne primeru mestnega tekmeca Birmingham Cityja, tega je kupil frizer iz Hongkonga, ki so ga pozneje zaprli zaradi finančnih malverzacij.

Klub naj bi kmalu dobil tudi novega trenerja, naslednika Remija Garda, ki so ga odpustili marca, za to mesto naj bi bila glavna kandidata Nigel Pearson in Roberto Di Matteo. Prvi cilj kluba bo, da se vrne v premier ligo, iz katere je po le treh zmagah izpadel to sezono, nato pa si želi vrniti v evropska tekmovanja.

"Načrt Xie, nekdanjega nogometaša in navijača Aston Ville, in njegovega holdinga Xia's Recon Group, ki v 75 državah zaposluje 35.000 ljudi, je, da Aston Villa postane najpopularnejši klub na Kitajskem s široko bazo navijačev," so sporočili iz kluba.