Klobuk dol, velemojster »Jojo«! Valencia : Josip Iličić 3:4

V četrtfinale Uefine lige prvakov sta napredovala Atalanta in Leipzig.
Fotografija: Josip Iličić je v prvi tekmi zabil Valencii gol, nocoj je matiral Špance dvakrat že v prvem polčasu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je v prvi tekmi zabil Valencii gol, nocoj je matiral Špance dvakrat že v prvem polčasu. FOTO: Reuters

Kakšen večer Josipa Iličića v ligi prvakov! Najboljši klubi v Evropi so začeli povratne dvoboje osmine finala lige prvakov, torkova para sta bila Valencia vs Atalanta in Leipzig vs Tottenham. Atalanta je imela precejšnjo prednost, saj je prvo tekmo na domačem terenu dobila s 4:1. Enega do golov je takrat dosegel tudi Josip Iličić. Toda to je bil očitno le uvod v spektakularno nadaljevanje Iličićevega šova na španskih tleh. Na kratko: Iličić je postal prvi nogometaš italijanskega prvenstva po Andreju Ševčenku v letu 2005, ki je zabil štiri gole v ligi prvakov!



Kranjčan se namreč ni ustavil niti nocoj, saj je svoj dosežek še nadgradil. Bil je daleč najvidnejši akter prvega dela večera in že v prvem polčasu zabil Špancem dva gola z bele točke, ki jih je priigral Italijanom prav sam. Atalanta je bila v prvem polčasu zasluženo boljša z rezultatom 2:1. Tudi na drugem dvoboju večera se je izkazalo, da je prva tekma v izločilnih dvobojih vselej ključna. Leipzig je namreč le še potrdil prednost z obiska Londona in nasul Tottenhamu dva gola že v prvem polčasu.



Tudi v drugem polčasu bi lahko navijači v Valencii uživali v kanonadi, če bi se lahko udeležili tekme. Španci so namreč začasno vsaj nocoj izničili prednost Italijanov, prešli v vodstvo s 3:2, toda s tem se ni strinjal velemojster nogometne igre Josip Iličić. Po akciji, ki jo je začel prav sam, je namreč prišel do žoge, opravil s čuvajema ter z roba kazenskega prostora zabil še tretji gol Atalante za rezultat 3:3! Klobuk dol, »Jojo«! Toda Kranjčan se s tem ni zadovoljil, svoje velemojstrstvo je potrdil še s četrtim golom, ki ga je prav tako dosegel z roba kazenskega prostora gostiteljev. Ostalo je pri zmagi Atalante s 4:3, ki je tako s skupnim izidom 8:4 napredovala v četrtfinale lige prvakov. Nekaj drži kot pribito: v tem trenutku je težko najti bolj razigranega nogometaša na stari celini! Na drugi tekmi večera so zmagali gostitelji, Leipzig je še enkrat premagal Angleže.

Zaradi ukrepov pri zajezitvi koronavirusa je štadion Mestalla zaprt za navijače. Danes igra tudi moštvo poškodovanega slovenskega nogometaša Kevina Kampla, ki na prvi tekmi Leipzigu ni mogel pomagati. Nemci so proti lanskim finalistom v Londonu zmagali z 1:0. Na tej tekmi ni omejitve pri gledalcih, čeprav so tudi v Nemčiji že začeli razmišljati o tem, da bi športne dogodke za več kot 1000 gledalcev zaprli za javnost.

Štadion Mestalla v Valencii ne bo sprejel navijačev. FOTO: Reuters
Štadion Mestalla v Valencii ne bo sprejel navijačev. FOTO: Reuters


Sreda dan za tekmi v Liverpoolu in Parizu


V sredo bosta na sporedu še tekmi med lanskimi prvaki iz Liverpoola in madridskim Atleticom Jana Oblaka, prvo tekmo so z 1:0 dobili Madridčani, ter pariškim PSG in Borussio Dortmund, na tej tekmi bodo prednost 2:1 branili nogometaši iz Porurja.
Osmina finala se bo končala naslednji teden z zadnjimi povratnimi tekmami. Najprej bodo 17. februarja igrali Juventus in Lyon (0:1 na prvi tekmi) ter Manchester City in Real Madrid (2:1), 18. februarja pa še Bayern in Chelsea (3:0) ter Barcelona in Napoli (1:1).

Preberite še:

Komentarji: