Neymar za dvojno krono, remi na San Siru

Milan in Atalanta sta se razšla z 1:1, PSG in St. Etienne vrnila nogomet v Franciji.
Fotografija: PSG je zmagovalec francoskega pokala. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
PSG je zmagovalec francoskega pokala. FOTO: Franck Fife/AFP

V Italiji sta se merila Milan in Atalanta. Za Milan je igral vroči Zlatan Ibrahimović, Atalanta je bila brez Josipa Iličića, ki je poškodovan.



Milan je v izvrstni formi po koronakrizi, z zmago bi si praktično zagotovil mesto v evropski ligi. Atalanta je druga in bo spet igrala v ligi prvakov, v kateri je še vedno v igri. Razpletlo se je brez zmagovalca. Za gostitelje je v 14. minuti zadel Hakan Çalhanoğlu. Izenačil je v 34. Duván Zapata.





Atalanta, poleg Interja in Lazia še lahko ogrozi Juventus, zdaj s tekmo več za Torinčani zaostaja pet točk, tako da Cristiano Ronaldo in drugi varovanci Maurizia Sarrija v treh tekmah potrebujejo le še dve točki. Priložnost za njo bodo imeli že v nedeljo, ko bodo gostili Sampdorio.

Neymar (desno) je po dolgem času zatresel mrežo. FOTO: Franck Fife/AFP
Neymar (desno) je po dolgem času zatresel mrežo. FOTO: Franck Fife/AFP

 

PSG osvojil dvojno krono


V Franciji ni bilo tekem že od sredine marca in prvenstvo se ni nadaljevalo, za prvaka pa je bil razglašen Paris St-Germain. Parižani so na Stade de France pred 5000 gledalci (!) lovili dvojno krono v francoskem pokalu. Tekmec je bil St. Etienne.

Edini gol na tekmi je zabil brazilski zvezdnik Neymar. V prvem polčasu je bilo podeljenih kar osem rumenih in en rdeči karton!



 Za Parižane je bil to 13. domači pokalni naslov v zgodovini. PSG bo pred nadaljevanjem lige prvakov in obračunom z Atalanto naslednji konec tedna odigral še finale francoskega kraljevega pokala, njegov tekmec bo Lyon.

Duvan Zapata je dosegel gol za Atalanto. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Duvan Zapata je dosegel gol za Atalanto. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Preberite še:

Komentarji: