Atalanta že tretje leto zapored z več kot 20 milijoni evrov dobička

V italijanskem nogometnem klubu Atalanta, katerega član je tudi Josip Iličić, si znova manejo roke.
Fotografija: Atalanta, pri kateri navdušuje slovenski reprezentant Josip Iličić, je uspešna tudi na poslovnem področju. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Atalanta, pri kateri navdušuje slovenski reprezentant Josip Iličić, je uspešna tudi na poslovnem področju. FOTO: AFP

Ljubljana – Italijanski nogometni klub Atalanta, pri katerem blesti tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, v zadnjih letih ni uspešen le na igrišču, temveč tudi v poslovanju. Že tretje poslovno leto zapovrstjo so imeli v Bergamu dobiček, večji od 20 milijonov evrov. V zadnjem je ta po poročanju italijanskih medijev znašal 26,4 milijona evrov.

Po finančni analizi kluba, ki so jo naredili pri Calcio e Finanza (Nogomet in finance), je imel klub v poslovnem letu, ki se je končalo 31. decembra 2019, prihodek v višini 188,6 milijona evrov, kar je 21 odstotkov več kot leto poprej (155,7 milijona €). Povečanje je predvsem posledica uvrstitve v ligo prvakov. Na mednarodnih tekmah so od prodanih vstopnic v Bergamu prejeli 3,9 milijona evrov, 13,5 milijona na domačih ligaških obračunih, 1,8 milijona pa na pokalnih.

Zajetno vsoto (89,9 milijona €) so zaslužili s prodajo televizijskih pravic, od tega 29,6 milijona iz lige prvakov. Odgovorni pri Atalanti so uspešno poslovali tudi s prestopi, s katerimi so imeli 38,7 milijona evrov dobička. Tako je Iličićev klub navkljub povečanju odhodkov (ti so znašali 147,6 milijona evrov oziroma 23 odstotkov več kot leto prej) vpisal 26,4 milijona dobička.

Italijansko ligo so sicer zaradi pandemije novega koronavirusa prekinili 9. marca. Nadaljevanje načrtujejo za sredino junija, več pa bo znano po četrtkovem sestanku vodstva lige z vlado. Klubi so se na treninge vrnili 19. maja, tekmovalni nogomet pa ima za zdaj še rdečo luč. V Italiji sicer namigujejo, da bodo odločujoči organi vendarle sprejeli predlagane zdravstvene protokole in dovolili nadaljevanje sezone.

V ligi si želijo, da bi se sezona nadaljevala 13. in 14. junija s štirimi preloženimi tekmami: Atalanta – Sassuolo, Verona – Cagliari, Inter Milano – Sampdoria in Torino – Parma. V začetku avgusta bi igrali tudi finale pokala. Avgusta so sicer predvidene tudi zaključne evropske tekme, Italijani imajo v ligi prvakov in evropski ligi še tri predstavnike.

Preberite še:

Komentarji: