Atletico vzel Realov skalp, Jan Oblak nepremagan

V derbiju 35. kola španskega nogometnega prvenstva je madridski Atletico premagal novega španskega prvaka madridski Real.
Fotografija: Yannick Ferreira-Carrasco se je takole veselil odločilnega gola na mestnem derbiju v Madridu. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Yannick Ferreira-Carrasco se je takole veselil odločilnega gola na mestnem derbiju v Madridu. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP

V derbiju 35. kola španskega nogometnega prvenstva je madridski Atletico premagal novega španskega prvaka madridski Real z 1:0 (1:0). Odločilni gol je v 40. minuti z enajstmetrovke dosegel Belgijec Yannick Carrasco. Trener Reala Carlo Ancelotti je močno spremenil utrujeno začetno enajsterico po podaljšku v polfinalu lige prvakov proti Mancheester Cityju (3:1). Zaigrali so le Eder Militao, Nacho, Casemiro in Toni Kroos.

Atletico je z zmago napravil pomemben korak v smeri lige prvakov, saj ima na četrtem mestu zdaj šest točk prednosti pred Betisom, ki je v soboto izgubil z Barcelono (1:2). Med ključnimi igralci na tekmi je bil tudi slovenski vratar Jan Oblak. Ob koncu prvega dela se je izkazal po poskusu Kroosa, v drugem delu pa je ukrotil nevarne poskuse Brazilca Casemira, Federica Valverdeja in Marca Asensia. Za Real poraz ni tragičen, saj so v ekipi vse podredili finalu lige prvakov z Liverpoolom.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: