Bajde se je iz Celja preselil v Maribor

Nogometni klub Maribor je v svoje vrste pripeljal dosedanjega vezista Celja Gregorja Bajdeta, ki je podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
20. julij 2015 13.30
tre-NOGOMET
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenski prvak Maribor se je okrepil z dosedanjim vezistom Celja Gregorjem Bajdetom, ki je s štajerskim moštvom sklenil triletno pogodbo.

21-letni Bajde je za Celjane igral od sezone 2011/12 in na 78 prvenstvenih tekmah dosegel 12 golov. Še včeraj je s Celjem gostoval v Krškem, danes pa je dokončal prestop k Mariboru.

Gregor Bajde je v celjskem moštvu igral na položaju ofenzivnega vezista, pri Mariborčanih pa bo imel drugačno vlogo. Kot je pojasnil športni direktor Zlatko Zahović, bo Bajde igral v napadu:

»Okrepili smo se v napadu. Gregor je sicer nazadnje v Celju igral v vlogi ofenzivno usmerjenega zveznega igralca, mi pa ocenjujemo, da je napadalec. Prepričan sem, da se bo odlično znašel v Mariboru in mu želim dobrodošlico ter vso srečo v novem okolju. Dogovor je sklenjen za tri leta,« je pojasnil Zahović.

Bajde: Maribor je nova stopnička v moji karieri

Gregor Bajde je ob prestopu povedal, da pridružitev Mariboru pomeni novo stopničko v njegovi karieri, pri čemer se zaveda, da ga v novem klubu čaka velika konkurenca:

»Vse se je odvilo na hitro, vesel sem, da sta se kluba dogovorila o sodelovanju. V čast mi je, da bom lahko del te zgodbe. Nov začetek v Mariboru pomeni novo stopničko v karieri, mislim, da je to prava pot. Zavedam se, da sem prišel v največji slovenski klub, kjer je velika konkurenca, kar je razumljivo na tem nivoju. Zdaj je vse odvisno od mene, trudil se bom na treningih in pri vsakdanjem delu, da bi si priboril priložnost za igro. Napadalec sem bil že v mlajših selekcijah. V Celju so mi sicer namenili drugačno vlogo, ki mi ni tuja, saj se je dobro znajti v različnih vlogah, toda veselim se vrnitve v konico napada,« je povedal Bajde.

Za Mariborčane se domače prvenstvo ni začelo po pričakovanjih, saj so proti Zavrču iztržili le točko. Hkrati nastopajo tudi v kvalifikacijah lige prvakov, v okviru katerih bodo v sredo gostovali pri Astani in branili prednost s prve tekme (1:0).