Barcelona in Philippe Coutinho sta šla dokončno narazen

Brazilec je tudi uradno postal član Aston Ville, ki je za nekoč najdražjega nogometaša katalosnkega velikana plačala le 20 milijonov evrov odškodnine.
Fotografija: Steven Gerrard in Philippe Coutinho bosta pri Aston Villi nadaljevala uspešno sodelovanja še štiri leta. FOTO: Rebecca Naden/Reuters
Odpri galerijo
Steven Gerrard in Philippe Coutinho bosta pri Aston Villi nadaljevala uspešno sodelovanja še štiri leta. FOTO: Rebecca Naden/Reuters

Aston Villa in Philippe Coutinho sta uskladila še zadnje podrobnosti za dokončni Brazilčev prestop iz Barcelone v Aston Villo.

Nekdanji zvezdnik Liverpoola, ki je h katalonskemu velikanu prestopil leta 2018 za rekordnih 167 milijonov evrov in se pri njem ni znašel, bo zdaj za pičlih 20 milijonov € član angleškega prvoligaša iz Birminghama, kjer je trener Steven Gerrad, nekdaj tudi Coutinhov soigralec.

Toda zadnjo besedo je imel vendarle 29-letni nogometaš iz Ria de Janeira, ki se je moral odpovedati krepkemu tedenskemu zaslužku, če je želel obnoviti svojo kariero.

Znižanje plače je bilo drastično, od tedenskih 550.000 € bruto do 125.000 €. Gerrad je z navdušenjem sprejel dogovor kluba in igralca za štiriletno pogodbo.

»Še vedno ni bil povsem pri stvari, zdaj bo. On je igralec, ki potrebuje podporo in tukaj jo bo imel, zato sem prepričan, da bo svojo igro dvignil še na višjo raven,« je povedala Liverpoolova legenda

Preberite še:

Komentarji: