Barcelona spreminja zgodovino (VIDEO)

Katalonci imajo zdaj na »el clasicu« že 96 zmag, Real eno manj, 51 dvobojev se je končalo brez zmagovalca.
Fotografija: Barcelona beži Realu že za 12 točk. FOTO: Oscar del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Barcelona beži Realu že za 12 točk. FOTO: Oscar del Pozo/AFP

Madrid – Nogometaši Barcelone so še drugič ta teden utišali tribune štadiona Santiago Bernabeu in se razveselili zmage nad večnim tekmecem, madridskim Realom. Najprej so bili v sredo v polfinalu kraljevega pokala prepričljivo boljši s 3:0, sinoči so se do zmage (1:0) dokopali tudi v ligaškem »el clasicu«, mož odločitve je bil Ivan Rakitić že sredi prvega polčasa. S tem so vodilni Katalonci na prvenstveni razpredelnici »galaktikom« ušli že za dvanajst točk, vmes je zdaj tudi Atletico Jana Oblaka.
 


Po 87 letih in 30 dneh


Barcelona je sicer sinoči pisala zgodovino. Po že 242. medsebojnem obračunu z Realom se namreč tehtnica prvič po sezoni 1931/32 oziroma kar 87 letih in 30 dneh nagiba na njeno stran, saj je vknjižila 96. zmago, »beli balet« ima eno manj, 51 dvobojev pa se je doslej končalo brez zmagovalca. Obenem se je varovancem Ernesta Valverdeja posrečil še en velik podvig, četrtič zapovrstjo so se namreč dokopali do zmage na štadionu Santiago Bernabeu, v zadnjih 18 obračunih v Realovem templju pa so bili uspešni kar enajstkrat.


Valverde: Spoštujemo tekmece


Barcelonin trener Ernesto Valverde tudi po novi sladki zmagi opozarja, da prvenstvo še ni odločeno in da Real zagotovo še ni rekel zadnje. »Zmožen je zmagati v številnih zaporednih tekmah, ne odpišite pa še niti Atletica. Spoštujemo nasprotnike, enako kot oni nas, absurdno bi bilo že razmišljati o lovoriki, ko pa je do konca še toliko dvobojev. Dokler imajo tekmeci vsaj še teoretične možnosti, ni še nič odločenega in bo treba garati naprej,« ne pada v evforijo Valverde, z njim se je strinjal tudi Realov trener Santiago Solari: »Liga je vedno pomembna, sleherna tekma šteje, ne glede na razliko.«

Preberite še:

Komentarji: