Barcelona že zadala prvi udarec Realu

Jürgen Klopp še štiri leta in pol trener rdečih.

Objavljeno
14. december 2019 09.00
Posodobljeno
14. december 2019 09.14
Preden si bosta Lionel Messi in Sergio Ramos zazrla v oči, bosta trpela še v San Sebastianu in Valencii. FOTO: AFP
Ljubljana - Španski nogometni dan D bo sreda, konec tedna je za največja španska kluba Barcelono in Real Madrid le zadnja preizkušnja pred vznemirljivim clasicom. Toda njun izziv bi bil težko zahtevnejši! Katalonci danes gostujejo v San Sebastianu pri Sociedadu, sicer četrtemu na lestvici, Madridčani jutri pri Valencii, osmi na lestvici.

Velika tekmeca že dolgo nista bila tako izenačena, po 15. kolu ju loči le razlika v golih: Barcelona ima +23, Real +21. Katalonci so v prestižni bitki že »namahali« velike tekmece iz glavnega mesta in poslali sporočilo v Madrid, da najboljši domujejo na drugem naslovu. Klubi 1. in 2. lige so si namreč razdelili 1,3 milijarde evrov denarne pogače od televizijskih pravic. Barcelona je prejela 166,5 milijona €, Real 155,3 mil. €. Edini, ki je še presegel vsoto stotih milijonov, je madridski Atletico s 119,2 milijona €. Sociedad je na devetem mestu največjih prejemnikov televizijskega denarja z 59,1 milijona €, Valencia na petem z 78,7 milijona €, pred njo je še Sevilla, ki je prejela 80,1 milijona €. Najmanj med prvoligaši iz minule sezone je zaslužila Huesca, 44,2 milijona €.
 

Klopp še štiri in pol leta na Liverpoolovi klopi


image
Jürgen Klopp pozna razloge za smeh. FOTO: AFP
Anglija? Pri Liverpoolu so razrešili status trenerja Jürgna Kloppa. Z Nemcem bodo sodelovali še štiri leta in pol, s čimer bi na klopi rdečih skupno deloval devet sezon. Nedosegljiv bi bil le legendarni Bill Shankly, ki je rdeče vodil petnajst let. Klopp je bil nagrajen za minulo delo z dvakrat višjo plačo, po kateri je prišel v plačilni razred Joseja Mourinha: 18 milijonov € letne plače. Pep Guardiola je debelo pred njima s 24 milijoni evrov. Tudi bivši trener Liverpoola Brendan Rodgers je pri Leicestru popravil svojo plačo in bo prejemal 12 milijonov €/leto.