Bartomeu: Messi bo kariero končal v Barçi

Predsednik nogometnega velikana Barcelone zavrnil špekulacije o odhodu argentinskega virtuoza.
Fotografija: Lionel Messi naj le ne bi zapustil Camp Noua. FOTO: Jose Jordan/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi naj le ne bi zapustil Camp Noua. FOTO: Jose Jordan/AFP

Potem ko so se prejšnji teden španski mediji razpisali o tem, da je najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi prekinil pogovore o podaljšanju pogodbe s katalonskim velikanom Barcelono, je sinoči predsednik kluba Josep Maria Bartomeu izjavil, da bo Messi končal kariero pri Barçi.

Bartomeu je potrdil, da bo kapetan Barcelone ostal v klubu do konca kariere, in s tem zavrnil špekulacije, da se 33-letni Argentinec seli drugam.

»Messi je dejal, da bo nogometno kariero končal v Barceloni. Nočem iti v podrobnosti, ker smo trenutno osredotočeni na tekmovanja in imamo pogovore s številnimi igralci, a Messi nam je pojasnil, da želi ostati pri nas. V njegovih igrah bomo še dolgo lahko uživali,« je dejal Bartomeu.

Argentinskemu virtuozu sicer pogodba z blaugrano poteče prihodnje poletje.
 

Real se favorizira


Štiri kroge pred koncem la lige Barcelona za štiri točke zaostaja za madridskim Realom, ki je v nedeljo v gosteh z 1:0 premagal Athletic Bilbao, spet z zadetkom z bele točke, ki je bil v korist belega baleta dosojen po naknadnem pregledu videoposnetka (VAR). Na isti tekmi pa je VAR zavrnil pritožbo domačih igralcev za enajstmetrovko v njihovo korist.

Bartomeu se je obregnil tudi na dogajanje na tej tekmi. »Spremljal sem tekmo v Bilbau, in čeprav to nerad rečem, bom še enkrat ponovil: VAR se ne uporablja pošteno, odkar smo se vrnili na igrišča po koronavirusnem premoru. Zdi se, da se prek tehnologije vedno favorizira ena in ista ekipa,« je menil Bartomeu.

Komentarji: