Bayern in Atletico (brez Oblaka) mukoma prek četrtoligašev (VIDEO)

Madridski kolektiv je v pokalnem dvoboju z 1:0 odpravil zasedbo Sant Andreuja, bavarski velikan pa z 2:1 moštvo Rödinghausna.
Fotografija: Thomas Müller je uspešno izvedel enajstmetrovko. FOTO: Leon Kügeler/Reuters
Odpri galerijo
Thomas Müller je uspešno izvedel enajstmetrovko. FOTO: Leon Kügeler/Reuters

Barcelona – Nogometaši madridskega Atletica so v prvi tekmi šestnajstine finala španskega kraljevega pokala komajda obdržali celo kožo na gostovanju pri edinem preživelem četrtoligašu Sant Andreuju iz Barcelone. Resda so imeli precejšnjo terensko premoč (60-odstotna posest žoge, priložnosti 25:10, streli na gol 5:2, koti 8:1), toda zmagali so z zgolj 1:0, v 33. minuti je zadel portugalski napadalec Gelson Martins. Trener Diego Simeone je v ogenj poslal precej prevetreno zasedbo s številnimi možmi, ki povečini grejejo klop, tudi 31-letnim čuvajem mreže Antoniem Adanom, ki je med vratnicami prvič v sezoni zamenjal Jana Oblaka, ki ga ni bilo niti v postavi.


Zadeta in zapravljena enajstmetrovka


Podobno se je v drugem kolu nemškega pokala s četrtoligašem mučil prvak Bayern, ki je na gostovanju zasedbo Rödinghausna odpravil z 2:1. Bavarski velikan bi lahko sredi prvega polčasa vodil že s 3:0. Potem ko sta v razmaku petih minut zadela Sandro Wagner in z bele točke Thomas Müller (po prekršku Fabiana Kunzeja v kazenskem prostoru), je idealno priložnost za povišanje v 23. minuti zapravil Renato Sanches, ki je strel z enajstih metrov sprožil mimo tarče. To se je münchenskemu kolektivu maščevalo v prvih minutah drugega polčasa, ko je z zadetkom za znižanje navijače v trans popeljal Kevin Lunga. V nadaljevanju so priložnosti nizali le še gostje, a se izid ni spremenil.

Preberite še:

Komentarji: