Bayern jesenski prvak, Kamplov gol premalo za Leipzig

Nogometaši Bayerna so po zmagi nad Eintrachtom z 0:1 še sedmič zapored jesenski prvaki v Nemčiji.

Objavljeno
09. december 2017 19.31
SOCCER-CHAMPIONS-RBL-BES/
N. Gr.
N. Gr.

Frankfurt - Bavarci so tokrat gostovali pri za Bayern tradicionalno neugodnem Eintrachtu in tudi tokrat so domačini četi Juppa Heynckesa nudili dober odpor. Izkušeni strateg je po zmagi v ligi prvakov proti PSG precej premešal zasedbo, v konici napada je začel Thomas Müller, v vratih pa tretji vratar Tom Starke. 

Na sredini igrišča je Javi Martinez spet odlično vodil igro Bayerna, a so bili v prvih minutah boljši domačini. Iz prve prave priložnosti je po odličnem predložku Joshue Kimmicha z desne strani na drugi vratnici sam ostal Arturo Vidal in iz bližine z glavo zatresel mrežo. Do konca prvega polčasa se izid ni spremenil, tudi v drugem pa tempo igre ni narastel, čeprav je Heynckes v igro poslal Jamesa Rodrigueza in Roberta Lewandowskega. Eintracht ni pretirano grozil Starkeju in končalo se je z minimalno in ne preveč prepričljivo zmago Bavarcev.

Eintracht : Bayern

Prvi tekmeci iz Leipziga so gostili Mainz, a spet ostali brez zmage. Leipzig je povedel po zadetku Kevina Kampla v 33. minuti, Mainz pa je v samem zaključku tekme izenačil na 2:2 in prednost Bayerna dva kroga pred koncem jesenskega dela znaša že osem točk. Bavarci so še sedmo leto zapored postali jesenski prvaki bundeslige in ob neprepričljivem Leipzigu in veliki krizi Borussie se zdi, da bo Bayernu težko kdo odvzel nov naslov nemškega prvaka.

Leipzig : Mainz

Zanimivo je tudi v Monchengladbachu, kjer se za tretje mesto na lestvici merita tamkajšnja Borussia in Schalke. 

Lestvica