Bayern po visoki zmagi prejel še lepe novice iz Kölna

Razlika med vodilnim Bayernom in prvim zasledovalcem Borussio iz Dortmunda je spet šest točk, potem ko so Dortmundčani le remizirali v Kölnu (1:1).
Fotografija: Nogometaši Kölna proslavljajo po koncu tekme. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Kölna proslavljajo po koncu tekme. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Potem ko so se na gostovanju v Mainzu nogometaši Borussie Dortmunda nazadnje reševali v zadnjih minutah, zmago je črno-rumenim zagotovil Axel Witsel, tokrat heroja, ki bi dosegel zmagoviti zadetek, ni bilo na spregled. Bayern je že v soboto z visoko zmago nad Unionom iz Berlina (4:0) opravil svoj del naloge, Dortmund pa je bil po hitrem zadetku Mariusa Wolfa, ki je v 8. minuti izkoristil podajo Juda Bellinghama, na dobri poti, da izenači uspeh velikih bavarskih rivalov.

A po izenačujočem zadetku Sebastiana Anderssona iz 36. minute se rezultat ni več spremenil, četudi je tekmo prvič po poškodbi začel največji dortmundski zvezdnik Erling Haaland. Köln, ki ni niti enkrat več preizkusil gostujočega vratarja, tudi ni imel veliko težav, da je zadržal neodločen izid, s katerim se je utrdil na 7. mestu.

Z dvojčkom Paulinha v zaključku tekme je Bayer Leverkusen slavil v Wolfsburgu (2:0) in se še malce oddaljil četrtemu Leipzigu, ki je s Kevinom Kamplom v prvi postavi zmogel na domači zelenici le remizirati z Eintrachtom iz Frankfurta (0:0). Rdeče bike v prihodnjih tednih čakajo tudi evropske preizkušnje, saj so v četrtfinale evropske lige napredovali brez boja po zaslugi izključitve moskovskega Spartaka.

Na preostalih tekmah kola je Hertha, potem ko je zamenjala trenerja, dosegla prvo zmago po treh mesecih, s 3:0 je padel Hoffenheim. Mainz je Arminio premagal s 4:0, že v petek je Borussia Mönchengladbach premagala Bochum z 2:0, a je tekmo zaznamoval incident: prekinjena je bila v 68. minuti, ker so navijači stranskega sodnika zadeli v glavo s plastičnim kozarcem za pivo.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: