Borussia zmagala, Bayernovo slavje preloženo

V 31. kolu nemškega prvenstva je dortmundska Borussia z 1:0 ugnala Düsseldorf. Tudi Bayern si je ob koncu priigral zmago in si lahko naslov zagotovi že v torek.
Fotografija: Bayern je na pragu novega naslova prvaka. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Bayern je na pragu novega naslova prvaka. FOTO: AFP

Borussia iz Dortmunda ni dovolila presenečenja in je zmagala z golom mladega zvezdnika Erlinga Haalanda v Düsseldorfu v sodnikovem podaljšku. Tako Bayern ni postal prvak, četudi je premagal Borussio iz Mönchengladbacha z 2:1.



Bayern ima štiri tekme pred koncem sedem točk prednosti (73:66) pred Borussio in lovi 30. naslov nemškega prvaka in 29., odkar obstaja enotna »bundesliga« od leta 1963. Prvi naslov je münchenski klub sicer osvojil leta 1932, pri čemer pa Bayerna ni bilo med moštvi, ki so leta 1963 bili prvi člani »bundeslige«. Bavarsko prestolnico je zastopal 1860 München.

Dortmund je gostoval pri Fortuni Düsseldorf, ki se bori za obstanek v ligi. Favorizirani gostje so se dolgo mučili, kazalo je, da bo Fortuni uspelo zrežirati senzacijo. Dortmund je sicer dosegel gol, toda zadetek Raphaela Guerreira v 65. minuti ni obveljal, ker je video sodnik dosodil igranje z roko. V končnici tekme je zapretila tudi Fortuna, a je žoga po strelu Stevena Skrzybskija oplazila okvir gola.

Potem pa je na sceno stopil mladi adut Borussie Haaland, ki sicer ni začel tekme. A je postavil piko na i in dobesedno v zadnjem napadu po strelu z glavo v peti minuti sodnikovega dodatka spravil žogo v mrežo.

Erling Braut Haaland je zabil edini gol za Borussio. FOTO: Reuzers
Erling Braut Haaland je zabil edini gol za Borussio. FOTO: Reuzers

 

Goretzka mož odločitve


Bavarci so igrali brez dveh glavnih adutov Roberta Lewandowskega in Thomasa Müllerja, ki sta bila kaznovana zaradi rumenih kartonov, trener Hansi Flick pa je opozarjal, da tekma ne bo lahka, nenazadnje je prav Gladbach s tremi zmagami in dvema neodločenima izidoma na zadnjih osmih tekmah na Allianz Areni pokazal, da je trd tekmec za Bavarce.

To se je potrdilo tudi na današnji tekmi. Eden od domačih mladih upov, Joshua Zirkzee, je poskrbel za vodstvo v 26. minuti, toda še pred polčasom je bil izid izenačen, za 1:1 je z avtogolom poskrbel Benjamin Pavard. Nadaljevanje je bilo münchensko, toda dolgo brez učinka. Šele v 86. minuti je padel zadetek, po podaji Pavarda je bil na pravem mestu Leon Goretzka in zagotovil Bayernu 13. zaporedno zmago. Bavarci lahko naslov potrdijo že v torek, ko bodo gostovali pri Bremnu.
 

Olmo blestel v Hoffenheimu


Prva tekma 31. kola je bila že v petek. Leipzig je s Kevinom Kamplom v začetni enajsterici (bivši slovenski reprezentant je igral do 68. minute) je v gosteh že po enajstih minutah strl Hoffenheim. Oba gola je dosegel nekdanji zvezdnik zagrebškega Dinama in španski reprezentant Dani Olmo.

Preberite še:

Komentarji: