Benjamin Verbič bo vstopil med milijonarje

Slovenski nogometni reprezentant bo že prihodnji teden tudi uradno član Dinama iz Kijeva.

Objavljeno
20. december 2017 21.48
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Danska in København sta za nogometnega reprezentanta Benjamina Verbiča le še lep spomin. Vojničan bo kariero nadaljeval v Ukrajini pri tamkajšnjem najslavnejšem klubu Dinamu iz Kijeva, pri katerem si bo zagotovil tudi vstop v družbo nogometnih milijonarjev.

Selitev iz varne Danske v negotovo Ukrajino je le navzven korak nazaj v Verbičevi karieri, v realnem nogometnem svetu pa korak naprej. S štiriletno pogodbo, ki jo bo sklenil v prihodnjih dneh, ko se bo vrnil z dopusta v Dominikanski republiki in bo opravil tudi zdravniški pregled, si bo zagotovil milijon evrov letne plače. S tem se je 24-letni krilni napadalec uvrstil na seznam šestih slovenskih nogometašev z letnim dohodkom najmanj milijon evrov neto. Na vrhu je Jan Oblak (Atletico Madrid) s 4,4 milijona € ali 85.000 € na teden. Za njim je Samir Handanović (Inter) z 2,6 milijona € letne plače (tedensko 50.000 €), sledita še Kevin Kampl (Leipzig) z 2,5 milijona € in Josip Iličić (Atalanta) z 1,2 milijona €.

V kategorijo reprezentantov z več kot milijon evrov dohodka neuradno sodi tudi Miha Mevlja, ki je poleti iz Rostova za 8 milijonov € odškodnine prestopil v Zenit. Goričan naj bi (preglednost poslovanja ruskih klubov je sila nepregledna, op. p.) tedensko zaslužil 47.000 € oziroma 2,4 milijona € letno. Dinamo je 15-kratni prvak Ukrajine in 13-kratni nekdanje Sovjetske Zveze. V Evropi je dobro desetletje v senci prvaka Šahtara. V tej sezoni se je uvrstil v šestnajstino finala evropske lige, v kateri se bo pomeril z atenskim AEK.