Berić in Iličić odkrito napadata ligo prvakov

V ospredju dvoboj za naslov angleškega prvaka med Liverpoolom Manchester Cityjem.
Fotografija: Robert Berić postaja v finišu sezone glavno orožje razigranega St. Etienna. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Robert Berić postaja v finišu sezone glavno orožje razigranega St. Etienna. FOTO: AFP

Ljubljana – Potem ko je sinočnji večer pripadel nogometni klasiki med Juventusom in Torinom (1:1), bo živahno do ponedeljka, ko čaka visoka ovira ManCity. Vmes bodo igrali številne derbije, dva bi lahko zaznamovala tudi slovenska legionarja v Rimu in Monte Carlu.

V novi sezoni lige prvakov pričakujemo tri (nesojene) reprezentante Kevina Kampla, Samirja Handanovića in Jana Oblaka, nepričakovano sta se v boj za Uefin gala ples vključila še dva. V zadnjih mesecih igra odlično St. Etienne, katerega prvi topničar raste iz tekme v tekmo – Robert Berić postaja prvi adut kluba s slovitim pedigrejem. Prav St. Etienne ima ob zvezdniškem PSG na računu največ naslovov francoskega prvaka.

Kevin Kampl (levo) ohranja v rokah rekordno odškodnino za slovenskega nogometaša: 20 milijonov evrov. FOTO: AFP
Kevin Kampl (levo) ohranja v rokah rekordno odškodnino za slovenskega nogometaša: 20 milijonov evrov. FOTO: AFP


Berić bi bil lahko konec tedna del ene od najbolj kakovostnih tekem. Dvoboj Monaca in St. Etienna navidez ne ponuja veliko, toda prvi se bori za obstanek, drugi za ligo prvakov, oba krasi odličen trenerski štab, ki ve, za kaj gre v nogometu. Mojstrstvo Leonarda Jardima (povratnik na klop Monaca) smo spoznali tudi pri nas, ko je gostoval pod Kalvarijo na klopi Brage ... Berić je v zadnjih petih tekmah v ligue 1 nanizal štiri gole, nazadnje je z dvema potopil Toulouse. Do konca bodo igrali še štiri kola, St. Etienne zaostaja tri točke za tretjeuvrščenim sosedom Lyonom, toda v preostalih kolih ga čaka lažji urnik.


30 milijonov za Iličića?


Tudi Josip Iličić se nahaja blizu lige prvakov. Atalantin trener Gianpiero Gasperini je potrdil, da je »Jojo« nared za derbi z Laziem, v katerem bodo Rimljani lovili zadnji vlak za »kaj več« v serie A. Kluba resda živita za dodaten cilj: 15. maja bosta igrala v finalu italijanskega pokala, olimpijski štadion bo obarvan tudi modro-črno. Navijači Atalante so kupili že 8000 vstopnic, v Rim naj bi jih iz Bergama prispelo približno 25.000.

Josip Iličić bi lahko v naslednji sezoni igral tudi v ligi prvakov. FOTO: AFP
Josip Iličić bi lahko v naslednji sezoni igral tudi v ligi prvakov. FOTO: AFP


Iličić ima resda v ognju več želez. Če mu ne bi uspelo z Atalanto, bi lahko okusil vonj lige prvakov v majici nekoga še večjega. Kamere so ga ujele med nedavnim derbijem Inter vs Juventus, prav milanski klub naj bi angažiral slovenskega legionarja po odhodu Ivana Perišića v premier league. Italijanski mediji trdijo, da je Atalanta postavila visoko ceno za odkup 31-letnega Kranjčana: 50 milijonov evrov. Roma naj bi po njihovem odstopila od pogajanj, Inter in nekateri angleški klubi pa so pripravljeni iti do 30 milijonov evrov, kar bi bilo še vedno več od slovenskega rekorda 20 milijonov, ki je v rokah Kevina Kampla.


»Liverpool se bo dvignil«


Pep Guardiola ne bi prehitro odpisal Liverpoola. FOTO: Reuters
Pep Guardiola ne bi prehitro odpisal Liverpoola. FOTO: Reuters


Manchester City je zbral 92 točk, eno manj Liverpool, do konca angleškega prvenstva sta še dve koli. Kluba bosta sprejela največja izziva prav danes in v ponedeljek, ko bodo rdeči gostovali pri nekdanjem trenerju Rafaelu Benitezu v Newcastlu, sinje modri bodo doma gostili Leicester z nekdanjim trenerjem Liverpoola Brendanom Rodgersom. »Pričakujem, da se bo Liverpool po prikazanem v Barceloni hitro dvignil,« je ocenil Cityjev trener Pep Guardiola.

Preberite še:

Komentarji: