Boxing Day začenjata Fulham in Wolves, City gostuje pri Leicestru

V angleškem prvoligaškem nogometu imajo tekme na Boxing Day, 26. decembra, poseben status.
Fotografija: Ole Gunnar Solskjaer je Paula Pogbaja takoj uvrstil nazaj v začetno enajsterico. Bo uspel prebuditi francoskega zvezdnika? FOTO: AP
Odpri galerijo
Ole Gunnar Solskjaer je Paula Pogbaja takoj uvrstil nazaj v začetno enajsterico. Bo uspel prebuditi francoskega zvezdnika? FOTO: AP

Angleži na 26. decembra praznujejo Boxing Day, dan, ko so uslužbence na mizah pričakale škatle z darili, ko so se na delovno mesto vrnili po božičnih praznikih. To je tudi dan, ki v premierligaškem nogometu pomeni ogromno, tokrat bo zelo zanimivo videti, kako se bo po presenetljivem porazu proti Crystal Palaceu odrezal Manchester City.

Moštvo Pepa Guardiole gostuje pri lisicah v Leicestru, ki je v zadnjem času naredil manjši korak naprej v formi in tokrat ne bo lahek nasprotnik. Tekme na Boxing Day se sicer začenjajo ob 13.30, ko bo v Londonu Fulham gostil Wolverhampton. 

Liverpool je Boxing Day dočakal na prvem mestu, tokrat bodo gostili Newcastle. V zgodovini se je le dvakrat zgodilo, da moštvo, ki je bilo na Boxing Day na prvem mestu lestvice, ni postalo angleški prvak. Na prvi pogled se zdi, da je to zelo dobra novica za navijače Liverpoola, a kaj, ko je obakrat to »uspelo« prav Liverpoolu. Jurgen Klopp sicer zavrača govorice, da je Liverpool prvi favorit za naslov in poudarja, da je do konca sezone na sporedu še ogromno tekem, pred redsi pa veliko težkih preizkušenj.

V odlični formi so tudi nogometaši Tottenhama, ki tokrat v morda najbolj zanimivem dvoboju kola gostijo Bornemouth, prerojeni Manchester United pa bo proti Huddersfieldu želel nadaljevati, kar so v preteklem krogu začeli s kar petimi zadetki v mreži Cardiffa.

Boxing Day, spored:

Fulham : Wolverhampton (13:30)
Burnley : Everton
Crystal Palace : Cardiff
Leicester : Manchester City
Liverpool : Newcastle
Manchester United : Huddersfield
Tottenham : Bournemouth (vse 16:00)
Brighton : Arsenal (18:15)
Watford : Chelsea (20:30)

Komentarji: