Bravo končal Milaničevo dobo in začel Camoranesijevo

V prvi tekmi 3. kola 1. SNL je v Ljudskem vrtu gostoval Bravo, zvečer še v Celju.
Fotografija: Maribor in Bravo sta v Ljudskem vrtu odprla 3. kolo 1. SNL, ki ga je zaznamovalo tudi prvo vodenje vijoličnih Maura Camoranesija. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Maribor in Bravo sta v Ljudskem vrtu odprla 3. kolo 1. SNL, ki ga je zaznamovalo tudi prvo vodenje vijoličnih Maura Camoranesija. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ko je Bravo 7. marca v Ljudskem vrtu premagal Maribor z 2:1, nihče ni slutil, da se bo pod Kalvarijo začelo pisati novo poglavje. A se je in to z velikimi črkami. Najprej je odstopil trener Darko Milanič, potem pa po trinajstih letih še športni direktor Zlatko Zahović.

Potem ko je bilo vmesno obdobje pod vodstvom novega športnega direktorja Oliverja Bogatinova in njegovega prvega izbranca po Milaniču Sergejem Jakirovićem neuspešno, je vajeti moštva v roke vzel Argentinec Mauro Camoranesi.

Nekdanji zvezdnik Juventusa in svetovni prvak je svojo vijolično kariero začel prav proti moštvu, proti kateremu jo je Milanič končal.

Če je bil Bravo spomladi oziroma še pozimi presenetljiv zmagovalec, bi današnji uspeh lahko bil nekaj normalnega. Šiškarji so v uvodnih tekmah 1. SNL dosegli dve zmagi in so ob Sobočanih edini s stoodstotnim izkupičkom. Maribor je prvo tekmo proti Aluminiju zmagal za zeleno mizo, ker so Kidričani bojkotirali tekmo zaradi neustrezne pripravljenosti zaradi pomanjkanja treningov po osamitvi, v drugi je igral neodločeno v Domžalah. Camoranesi je na klopi CB24 Tabora najprej slavil v južnoprimorskem derbiju (1:0), nato prepričljivo izgubil v Murski Soboti.


Matko zabil svojim


Camoranesi je dal priložnost za igro od začetka tekme tudi otroku Maribora Aljoši Matku, ki je bil v minuli sezoni prvi strelec Brava. Komaj 20-letni napadalec je bil s 15 goli pravzaprav najučinkovitejši Mariborčan v 1. SNL. Tudi zato ga je Bogatinov vrnil med vijolične, ki imajo v napadu izjemno močno konkurenco. Camoranesi ima v Mariboru dvojno nalogo, najprej mora vrniti zmagovalno miselnost, sočasno pa opraviti še temeljito selekcijo v moštvu, ki nujno potrebuje sveže moči, hitrost in nov zagon.

Uvodni polčas se je iztekel sanjsko za italijanskega Argentinca, Maribor je po dolgem času v najboljših 45 minutah igre v razmaku le šestih prek Matka, Jasmina Mešanovića in Nemanje Mitrovića trikrat zadel ljubljansko mrežo. V nadaljevanju je Mustafa Nukić znižal izid, povratnik Jan Mlakar pa je vijolične vrnil na tri gole razlike za prepričljivo zmago.

V Celju pa prvakom še vedno ne steče, Domžale so z goloma Mateja Podlogarja v 24. minuti in Daria Kolobarića v 29. povedle z 2:0.



Komentarji: