Brez Barcelone v idealni enajsterici lige prvakov

Najboljši vratar skupinskega dela nogometne lige prvakov je Kevin Trapp, napadalci Cristiano Ronaldo, Thomas Müller in Hulk.

Objavljeno
15. december 2015 21.49
SOCCER-FRANCE/
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Evropska nogometna zveza (UEFA) je izbrala najboljšo enajsterico po skupinskem delu lige prvakov. V njej ni nobenega od slovenskih nogometašev, Atleticovega vratarja Jana Oblaka ali Bayerjevega vezista Kevina Kampla.

A veliko bolj presenetljivo je dejstvo, da v idealni postavi ni nobenega nogometaša Barcelone. Katalonci sicer tej sezoni branijo naslov, v skupini E s štirimi zmagami in dvema neodločenima izidoma ter razliko v zadetkih 15:4 osvojili prvo mesto. Najboljši posameznik je bil Luis Suarez, ki je dosegel pet golov in dve podaji.

V vratih ekipe skupinskega dela tekmovanja je član francoskega prvaka PSG Kevin Trapp, ki je na šestih tekmah prejel le zadetek.

V obrambi so Andrea Barzagli (Juventus), Thiago Silva (PSG), Diego Godin (Atletico Madrid) in David Alaba (Bayern), v zvezni vrsti so Belgijec Sven Kums (Gent), Willian (Chelsea) in Raheem Sterling (Manchester City).

Napadalski trio pa sestavljajo Cristiano Ronaldo, ki je v dresu Reala v tem delu tekmovanja dosegel 11 zadetkov, Thomas Müller, ki je v dresu Bayerna zbral pet golov, in Hulk, ki je za Zenit zbral tri gole in štiri podaje.