Brez Tavaresa ne bi bilo tega Maribora

O Tavaresu smo povedali že vse, ampak dejstva so nesporna – on je kralj!

Objavljeno
07. december 2017 10.00
Posodobljeno
07. december 2017 10.00
Suad Fileković
Suad Fileković
Če ima slab dan, zabije en gol, če ima dober dan, pa tri. Celotnemu Mariboru je lahko v čast, da je Tavares prišel v ta klub.

S svojimi goli predstavlja rešitev, a če ga ni, je tudi problem. Ne spomnim se, da bi bil Maribor v vsej svoji zgodovini tako odvisen od kakšnega igralca, kot je trenutno od Tavaresa, a je res, da ne vem, kaj se je dogajalo pred tridesetimi leti in še dlje v zgodovini. Brez njega ne bi bilo tega Maribora in lige prvakov.

Zanj je sprejemljivo, da mu rečemo kralj, saj nikakor noče, da ga poimenujemo bog. Zaradi vere bi bil celo užaljen, saj sebe ne vidi kot mesijo ali boga, ker preveč spoštuje Jezusa. In nedvomno je kralj z vsem, kar počne na nogometnem igrišču.

A če bi imel Tavares še hitrost, ga nikoli ne bi videli v Sloveniji, ampak bi čez Maribor samo letel z Realovim letalom na priprave v tople kraje. Ima nekaj težav s kolki in eno krajšo nogo, čeprav je bilo že v mladosti jasno, da ima izvrstno tehniko.

Škoda za prejeti gol, a nikakor ne krivim vratarja Jasmina Handanovića. Žoga se je odbila ravno pred njim, kar ga je zmotilo. Poznavalci vedo, da takšnih žog ni enostavno ujeti, laiki pa trdijo, da bi tudi sami ulovili tisto žogo.

Sevilla je povsem razočarala. Če bi igrala tako v španski ligi, bi ji lastni navijači žvižgali. Španski nogometaši so bili brez volje, igrali so samo zato, ker so morali. Škoda, ker Mariborčani niso zmagali. Prejeli bi še dodatni milijon evrov in tri točke za rekord v ligi prvakov.

Brez Tavaresa ne bi bilo tega Maribora

Marcos Tavares je zdaj sam rekorder. Foto: Tadej Regent/Delo