Čeferin: Lige prvakov ne bodo igrali ob koncih tedna

"Nikoli ne bi sprejeli sprememb, ki bi škodovale evropskemu nogometu."

Objavljeno
17. maj 2019 19.54
Posodobljeno
17. maj 2019 20.03
”Nikoli ne bi sprejeli sprememb, ki bi škodovale evropskemu nogometu,” je zatrdil Aleksander Čeferin. FOTO: Reuters
F. T.
F. T.
Budimpešta – Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na sestanku s predstavniki vseh 55 članic Uefe v Budimpešti znova poudaril, da tekem v ligi prvakov ob koncih tednov ne bo. "Ponavljam, da ob vikendih ne bomo igrali nobene tekme, razen finala lige prvakov," je Uefa v sporočilu za javnost navedla Čeferina.

Hkrati je Čeferin vse skupaj povabil k razpravi o reformah klubskega nogometa na evropski ravni, zaradi katerih je bilo kar nekaj trenj tudi med klubi in ligami, poroča STA. "Posvetovanje je v teku in veselimo se, da bomo neposredno prejeli zamisli drugih udeležencev, namesto da bi jih morali združevati iz medijskih poročil," je dejal Čeferin in dodal: "Ne bomo odločali o ničemer, ne da bi vzeli v obzir vse vidike. Nikoli ne bi sprejeli sprememb, ki bi škodovale evropskemu nogometu."

image
”Ponavljam, da ob vikendih ne bomo igrali nobene tekme, razen finala lige prvakov,” je Uefa v sporočilu za javnost navedla Čeferina (levo, desno prvi mož ECA Andrea Agnelli). FOTO: Reuters


Združenje najboljših klubov (ECA) si prizadeva za reformo lige prvakov za nov tržni cikel 2024. Predlogi gredo v smer, da bi bila liga prvakov v "troslojnem" sistemu, kar je naletelo na kritike, češ da bi vse skupaj močno oviralo preboj v tekmovanje iz nacionalnih lig. V novem sistemu bi bile štiri skupine s po osmimi ekipami, govora pa je bilo tudi o tekmah ob koncih tednov. Nacionalne lige (EPFL) so to odločno zavrnile. Odločitev o reformi, ki jo bo sprejel izvršni odbor Uefe, pričakujejo do konca leta.