Čeferin: V letu 2023 bomo podvojili napore za zaščito nogometa

Predsednik Uefe se je zahvalil vsem, ki so se na kakršenkoli način pridružili Uefi v zaščiti evropskega modela športa.
Fotografija: Aleksander Čeferin je napovedal nadaljevanja programa, ki ga je zasnoval na Uefi leta 2016. FOTO: Kristian Skeie/Uefa
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin je napovedal nadaljevanja programa, ki ga je zasnoval na Uefi leta 2016. FOTO: Kristian Skeie/Uefa

»Leto 2022 je bilo vnovič polno dogodkov za Uefo. Skupaj z evropsko nogometno skupnostjo smo delali na tem, da bi zaščitili in promovirali prave vrednote športnega modela, ki predstavlja najlepšo igro na svetu,« je zapisal v pismu predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin.

Čeferin je v pismu posredno izpostavil tudi izzive, ki jih je Uefa sprejela v minulih mesecih v boju s t. i. superligo, ki je v vmesnem času dobila novo promotorsko podjetje A22, toda tudi zaušnico generalnega pravobranilca sodišča EU, ki je zatrdil, da Uefa in Fifa lahko kaznujeta odpadniške klube (Real Madrid, Barcelona, Juventus), če bodo vztrajali pri superligi.

Človekove pravice, podnebne spremembe in diskriminacija

»Med nogometnimi vrednotami visoko kotira tekmovanje, ki je zasnovano na temelju športa, na finančni solidarnosti tistih na vrhu s tistimi na dnu nogometne piramide, kot tudi prepoznavanje vloge, ki jo ima naš šport v družbi,« je dodal Čeferin in navedel več pozitivnih primerov, kot je organizacija eura 2022 za dekleta ali glas Uefe za zaščito človekovih pravic, zaščito podnebja in boj proti vsem oblikam diskriminacije.

»Želim se zahvaliti vsem, ki so se na kakršenkoli način pridružili Uefi v zaščiti evropskega modela športa. Vaša podpora nas bo navdihovala tudi v letu 2023, ko bomo podvojili napore za zagotovitev zdrave in trajnostne prihodnosti nogometa,« je napovedal Čeferin.

Preberite še:

Komentarji: