Celjani bodo še trepetali

Kalcer Radomlje korak od polfinala pokala Nogometne zveze Slovenije
Fotografija: Celjani (v modrih dresih) bodo morali biti v Radomljah veliko bolj resni in odgovorni, če bodo želeli preskočiti drugoligaškega tekmeca. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Celjani (v modrih dresih) bodo morali biti v Radomljah veliko bolj resni in odgovorni, če bodo želeli preskočiti drugoligaškega tekmeca. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Radomlje so še izboljšale izkupiček trojice drugoligašev v prvih četrtfinalnih tekmah pokala Nogometne zveze Slovenije. V Celju so iztržile neodločen izid 1:1. Prejšnji teden je Koper izgubil v Kidričevem z 0:1, Nafta pa bo proti Rudarju branila domačo zmago z 2:1.

Celjani, sicer peti v 1. SNL, so proti tretjim v 2. SNL prvi zadeli. Ivan Božić je v 24. minuti Celjanom priigral vodstvo po pobegu po globini in po dvoboju iz oči v oči z gostujočim vratarjem s strelom po tleh z desne strani. V drugem polčasu so gostje najprej preko Sache Varge zatresli prečko, v 83. minuti pa je Luka Guček po podaji iz kota na prvi vratnici z glavo in z naključnim lobom premagal Metoda Jurharja.

Zadnja prva četrtfinalna tekma bo jutri prvoligaška v Domžalah, kjer bo gostovala Mura. Povratne tekme bodo v Kopru, Radomljah (obe 29 t. m.), Velenju in Murski Soboti (obe 30. t. m.).


Celje : Kalcer Radomlje 1:1 (1:0)


Štadion Z'dežele, gledalcev 550, sodnik Aleksander Matković (Ravne).

Strelca: 1:0 – Božić (24), 1:1 – Guček (84).

Celje: Jurhar, Božić (od 80. Koritnik), Vidmajer, Ćalušić, Štravs (od 89. Travner), Plantak (od 78. R. Štraus), Flis, Lotrič, Kerin, Vizinger, Zaletel.

Kalcer Radomlje: Le. Cerar, Jazbec, Zabukovnik, Nuhanović (od 72. Lu. Cerar), Varga (od 79. Gojak), Nikolić, Ahačič, Pišek, Stariha Laban, Jakovljević (od 58. Vrandečič), Guček.

Komentarji: