Celjani na trdna tla postavili Kranjčane

V prvih današnjih tekmah 25. kola 1. SNL Celje s 5:0 premagalo Triglav, CB24 Tabor pa Rudarja z 1:0. Ob 20.15 Olimpija – Mura.
Fotografija: Celjski nogometaši spomladi uprizarjajo spektakularne tekme, v katerih zabijajo gole kot po tekočem traku. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Celjski nogometaši spomladi uprizarjajo spektakularne tekme, v katerih zabijajo gole kot po tekočem traku. FOTO: Jure Eržen/Delo

Celje je sijajno spomladansko formo v 1. SNL potrdilo tudi v Kranju. Dario Vizinger je dosegel tri gole in na lestvici strelcev prehitel Anteja Vukušića, dva je za visoko zmago s 5:0 dodal še Ivan Božič. Triglav je po odličnem štartu že na trdnih tleh. Izgubil je še drugič zapored.

Celjski nogometaši, ki so brez poraza sedem tekem zapovrstjo, so se z dvanajsto zmago prebili na drugo mesto lestvice, imajo pa toliko točk kot tretjeuvrščeni Aluminij ter dve več kot četrtouvrščeni Maribor. Celjani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije, medtem ko Gorenjci niso resneje ogrozili Matjaža Rozmana. Celje je povedlo v 11. minuti, ko je zadel Vizinger, potem ko sta z Mitjo Lotričem odigrala dvojno podajo na robu kazenskega prostora. Prednost so gosti podvojili v 27. minuti, potem ko je Jalen Arko s prekrškom nad Lotričem zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Božić za svoj osmi gol sezone.



V 49. minuti pa so Celjani še povečali prednost. Denis Marandiči je z leve strani poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer je Vizinger z glavo matiral Arka. Tudi v nadaljevanju so imeli Celjani več od igre, tudi še nekaj strelov, je pa v 64. minuti svojo strelsko statistiko popravil tudi Božić, ko je iz bližine unovčil novo podajo Marandičija z leve strani. Celjani so piko na i visoki zmagi postavili v 81. minuti, ko je novo Lotričevo podajo iz kota z leve strani unovčil Vizinger za 18. gol sezone. Prvo mesto med podajalci pa je z deveto asistenco prevzel Lotrič.
 

Preberite še:

Komentarji: