Celjani izpadli v Armeniji, Mura na domačem štadionu

Slovenski prvaki so po podaljšku klonili v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo, visok poraz Sobočanov z nizozemskim velikanom.
Fotografija: Sobočani so se v 21. minuti prehitro razveselili izenačenja na 1:1. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Sobočani so se v 21. minuti prehitro razveselili izenačenja na 1:1. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

Slovenski klubski nogomet je danes ostal še brez zadnjih zastopnikov na evropski sceni. Za državne prvake iz Celja se je mednarodna sezona končala v lovu na zadnji krog kvalifikacij evropske lige. Celjani so v tretjem krogu klonili na gostovanju pri Ararat-Armenii z 0:1 po podaljšku, po 90 minutah igre je bil rezultat 0:0. Edini gol na tekmi je v 111. minuti dosegel Sergij Vakulenko. Precej bolj prepričljivo je svojo nalogo opravi PSV iz Eindhovna, ki je v Murski Soboti ugnal domačo Muro kar s 5:1.



Nogometaši trenerja Dušana Kosića so bili za marsikoga favoriti, toda po (preveč) previdnih in nerazburljivih prvih 110 minutah so prejeli usodni zadetek, ki je končal njihovo evropsko pot. Ararat, tujcev polno moštvo šele leta 2017 ustanovljenega kluba, si je tako priigral boj za skupinski del, njegova zadnja ovira pa bo beograjska Crvena zvezda.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali bolj ali manj previdno predstavo z malo priložnostmi. Omeniti velja nenatančen poskus Matica Vrbanca v tretji minuti, v 20. je Ivan Božić dosegel zadetek, a iz prepovedanega položaja, v 44. pa je bil Luka Kerin malce prekratek po podaji Amadeja Brecla v kazenski prostor.

Celjani so se končali evropsko pot v Armeniji. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Celjani so se končali evropsko pot v Armeniji. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 

Usodna 111. minuta


V 50. minuti pa so prvič na tekmi resneje zagrozili gostitelji, ko je malce z desne streljal Furdjel Narsingh in z diagonalnim strelom zgrešil cilj. Celjani so sicer imeli rahlo terensko pobudo, v 63. minuti pa so do strela z glavo spet prišli domači, a je Jeisson Martinez žogo poslal čez gol.

Nadaljevanje je minilo bolj ali manj brez vznemirjenja, ne ena ne druga ekipa nista želeli tvegati, tako da je sledil podaljšek. V tem je najprej v 94. minuti nevarno meril Yusuf Otubanjo, ki je zatem poskusil še enkrat, a spet premalo natančno. V 99. minuti je na drugi strani z glavo neuspešno poskusil Jakob Novak, tako kot na drugi strani v 101. Sergij Vakulenko.

V 111. minuti pa so domači prešli v vosdtvo. Otubanjo je prvi poizkusil, a je Matjaž Rozman žogo odbil, toda na koncu je do nje prišel Vakulenko po podaji z desne strani in zadel iz bližine. Izkazalo se je, da je bil to tudi odločilni gol, ki je tako iz Evrope po Olimpiji in Mariboru izločil še tretjega slovenskega predstavnika.


 

Preberite še:

Komentarji: