Courtois odhaja v Madrid, Chelsea našel zamenjavo za rekordni znesek

Nogometaše Chelseaja bo okrepil baskovski vratar Kepa Arrizabalaga, za katerega bodo plačali skoraj 80 milijonov evrov.
Fotografija: Kepa Arrizabalaga je novi vratar Chelseaja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kepa Arrizabalaga je novi vratar Chelseaja. FOTO: AFP

Ko se nezadovoljni Thibaut Courtois ni pojavil na pripravah Chelseaja, je bilo hitro jasno, da bodo morali modri iz Londona poiskati zamenjavo za Belgijca, ki želi izsiliti prestop v madridski Real. Courtois ima v Madridu otroke, kar naj bi bil glavni razlog, da se želi vrniti v špansko prestolnico. Danes zvečer so tako iz Londona kot iz Madrida sporočili, da so se dogovorili za prestop Thibauta Courtoisa, belgijski vratar mora le še uskladiti višino svoje pogodbe z Realom in opraviti zdravniški pregled. 

Galaktiki bodo novega vratarja predstavili jutri ob 12. uri, ni pa še znano, kaj se bo zgodilo s Keylorjem Navasom, ki s statusom drugega vratarja v Madridu najbrž ne bo zadovoljen. Prav tako ni znano, koliko je Real odštel Chelseaju za prihod Courtoisa v špansko prestolnico. 

Chelsea ima le še do petka časa, da zaključi svoje prestope za poletni prestopni rok, rešitev pa so našli v 23-letnemu vratarju Athletica iz Bilbaa Kepi, ki je postal najdražji vratar na svetu. Kepa bi pozimi skorajda že podpisal pogodbo z Realom za le 20 milijonov evrov, a je prestop takrat blokiral Zinedine Zidane, ki je bil mnenja, da bi nov vratar med sezono porušil ravnotežje v ekipi. 
 

Najprej v igri tudi Oblak


V Londonu so najprej stegnili lovke za Janom Oblakom, a se je Slovenec na koncu odločil, da bo vsaj še sezono ostal pri Atleticu iz Madrida. Chelsea se je okrepil tudi na sredini igrišča, za leto dni je Londončanom Real posodil Matea Kovačića, ki si želi več igralnih minut, kot jih dobi pri galaktikih. 

Oba Chelseajeva prestopa še nista uradna, je pa Kepa že v Londonu, kjer ga čakajo zdravniški pregledi, nato pa bo Chelsea sprožil odkupno klavzulo, ki jo ima baskovski vratar v pogodbi. Tudi Kovačiča naj bi od enoletne posoje ločili le še birokratski postopki in zdravniški pregled. 

Takole je Mateo Kovačić tolažil prijatelja Dejana Lovrena, s katerim se bo zdaj meril v angleškem prvenstvu. Foto Twitter
Takole je Mateo Kovačić tolažil prijatelja Dejana Lovrena, s katerim se bo zdaj meril v angleškem prvenstvu. Foto Twitter

 

Pjaca zdaj posojen v Firence


Hrvaški nogometni reprezentant Marko Pjaca bo v novi sezoni kot posojen igralec nosil dres italijanskega nogometnega prvoligaša iz Firenc Fiorentine. Pjaca je kariero začel pri zagrebški Lokomotivi, leta 2014 pa je prestopil k Dinamu. Leta 2016 ga je od Dinama odkupil italijanski Juventus za 23 milijonov evrov odškodnine, kar še danes velja za rekord v zgodovini hrvaškega prvenstva.

Triindvajsetletnik je prejšnjo sezono preživel na posoji pri Schalkeju, pri katerem je nastopil na sedmih tekmah in dosegel dva zadetka. Fiorentina je za enoletno posojo Juventusu plačala dva milijona evrov ter si zagotovila možnost, da za 20 milijonov evrov trajno odkupi igralca. Italijanski mediji poročajo, da si je Juventus izboril klavzulo, po kateri bo lahko Pjaco v času trajanja pogodbe s Fiorentino - če bo po izteku sezone dokončno postal njen član - kadarkoli odkupil za 26 milijonov evrov.
 

Lerma zdaj rekorder Bornemoutha


Angleški nogometni klub Bournemouth je danes podrl klubski finančni rekord pri plačilu odškodnine za okrepitve. V Bournemouthu so odšteli 25 milijonov funtov oziroma 32 milijonov evrov za 23-letnega kolumbijskega vezista Jeffersona Lermo, ki je bil doslej član španskega Levanteja.

Klub uradno sicer ni razkril finančne plati prestopa, a britanski mediji poročajo, da je vrednost selitve 25 milijonov funtov, pet milijonov več, kot je Bournemouth plačal lani, ko se je Nathan Ake preselil iz Chesleaja.

Lerma je za Kolumbijo zbral devet nastopov, bil je tudi član reprezentance na letošnjem SP v Rusiji. Za Levante pa je v treh sezonah zbral 93 nastopov in jih kronal s tremi zadetki.

Komentarji: