Chiellini »hvaležen« Suarezu za ugriz na SP

Italijanski branilec je izdal avtobiografijo, v kateri je osvetlil incident s SP 2014 v Brazliji.

Objavljeno
21. maj 2020 21.30
Posodobljeno
21. maj 2020 21.38
Luis Suarez se je postavil v vlogo žrtve. FOTO: Reuters
Milano - Italijanski nogometni reprezentant Giorgio Chiellini občuduje Urugvajca Luisa Suareza, ker ga je ugriznil med tekmo svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji, je povedal v svoji biografiji.

Suarez, ki na tekmi ni bil kaznovan, je kasneje dobil prepoved nastopanja za štiri mesece in devet reprezentančnih tekem. Branilec Chiellini je dejal, da do zdajšnjega napadalca Barcelone ne goji nobenih zamer.

image
Giorgio Chiellini je sodniku kazal rano. FOTO: Reuters


»Takšne stvari, čeprav bizarne, so del nogometa. Ne bi jih označil za nelegitimne. Da ukaniš tekmeca, moraš biti iznajdljiv,« je član Juventusa zapisal v knjigi z naslovom Jaz, Giorgio. »Občudujem njegovo prebrisanost,« je dodal.

image
Luis Suarez in Giorgio Chiellini ne gojita zamer. FOTO: AFP


»Če Luis ne bi imel tega v sebi, bi bil navaden napadalec,« nadaljuje Chiellini in se spominja 14. junija 2014 v Natalu. »Čuval sem Edinsona Cavanija, ki je bil prav tako zelo nevaren. Naenkrat sem začutil bolečino v rami. Zgodilo se je, pač. To je njegova strategija v kontaktnem športu. Če sem lahko iskren, je tudi moja. Tudi jaz sem le redko prizanesel nasprotnikom,« je razložil robustni Chiellini.Tekma med Italijo in Urugvajem je bila takrat brez golov, ampak le nekaj minut po incidentu je Urugvaj zadel zmagoviti zadetek in Italijani so ostali brez osmine finala.

image
Tekma med Urugvajem in Italijo je bila zelo živčna. FOTO: AFP