City po mestnem derbiju še bližje naslovu prvaka

Manchester City je na Old Traffordu dobil mestni derbi z Unitedom z 2:0 in se zavihtel na vrh premier lige. 
Fotografija: Leroy Sane je potrdil zmago Cityja na mestnem derbiju. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Leroy Sane je potrdil zmago Cityja na mestnem derbiju. FOTO: Reuters

Mestni derbi v Manchestru, ki ga je tokrat gostil United, je bil največja ovira nogometašev Cityja na poti do novega naslova angleškega nogometnega prvaka. Pred tekmo so s tekmo manj za Liverpoolom zaostajali za dve točki, zato so vsi navijači iz mesta Beatlov tokrat stiskali pesti za rdeče vrage. 

A jim to ni kaj dosti pomagalo, City je bil bolj nevaren že v prvem polčasu, ki se je tudi po zaslugi obramb Davida de Gee končal brez zadetkov. Sinje modri so v vodstvo prišli v 54. minut, ko je zadel Bernardo Silva. Le nekaj minut kasneje je imel veliko priložnost za izenačenje Jesse Lingard, a je pred praznim golom zgrešil celo žogo in ostalo je pri 0:1. 

Tekma je bila odločena v 66. minuti, ko je de Gea drugič klonil, tokrat po strelu rezervista Leroyja Saneja. Manchester City je zdaj spet na vrhu prvenstvene lestvice z 89 točkami, Liverpool na drugem mestu ima točko manj, do konca prvenstva pa obe ekipi čakajo le še tri tekme. 
 

Bayern v finalu nemškega pokala


Robert Lewandowski je z bele točke popeljal Bayern v finale. FOTO: Reuters
Robert Lewandowski je z bele točke popeljal Bayern v finale. FOTO: Reuters


Pestro je bilo tudi na nemških zelenicah, kjer je Werder v polfinalu pokala gostil Bayern. Bavarci so povedli v 36. minuti po zadetku Roberta Lewandowskega, na 2:0 je v 63. minuti povišal Thomas Muller in zdelo se je, da bo Bayern rutinirano napredoval. Potem pa so spet popustili v obrambi, najprej je na 1:2 zniža Yuya Osako, le minuto kasneje je bilo že 2:2, ko je zadel še Milot Rashica

Varovanci Nika Kovača so se po šoku le zbrali, Kinglsey Koman je v kazenskem prostoru iztržil enajstmetrovko, žogo je v gol pospravil Lewandowski in Bayern se je uvrstil v finale nemškega pokala. 

Komentarji: