Cityju bi trojček prinesel bogastvo

Če bo ekipa Pepa Guardiole osvojila angleško prvenstvo, ligo prvakov in pokal FA, bo v klubsko blagajno prišlo skoraj 400 milijonov evrov.
Fotografija: Manchester Cityju gre v tej sezoni kot po maslu. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Manchester Cityju gre v tej sezoni kot po maslu. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Manchester City preživlja odlično sezono in se mu obeta trojna krona, ob tem pa tudi ogromna denarna pogača. Če bi ekipa Pepa Guardiole prvič osvojila ligo prvakov, ubranila naslov angleškega prvaka in dodala še lovoriko v pokalu FA, bi klubsko blagajno obogatila za skoraj 400 milijonov evrov.

image_alt
ManCity korak bližje naslovu

City si lahko trojčka zagotovi na zadnjih sedmih tekmah. V premier league ima štiri tekme pred koncem točko prednosti pred Arsenalom, ki je odigral tekmo več. Peti naslov v premier league v šestih letih bi veljal 190 milijonov evrov. Prvi naslov evropskih prvakov, kjer so sinjemodri v prvi polfinalni tekmi remizirali pri Real Madridu z 1:1, bi prinesel 135 milijonov evrov. Če se bo po željah izšel tudi mestni derbi z Manchester Unitedom 3. junija na Wembleyju, bo kanilo še 5 milijonov.

image_alt
Manchester City v silovitem ritmu ruši ovire

Cityju bi zmaga 10. junija v Istanbulu zagotovila nastop na Fifinem novem klubskem svetovnem prvenstvu leta 2025, kar bi naneslo še 60 milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: