Conte bo še naprej vodil Chelsea, Panucci novi selektor Albanije 

Klubsko okolje sta menjala Lucas Leiva, ki se seli k Laziu in pa Eldin Jakupović, ki odhaja v Leicester. 

Objavljeno
19. julij 2017 17.44
J. M.
J. M.

Ljubljana - Trener Antonio Conte je podaljšal pogodbo s Chelseajem še za dve sezoni. 47-letnik je z modrimi s Stamford Bridgea lani osvojil naslov državnega prvaka, v finalu FA pokala pa moral priznato premoč Arsenalu. Brazilski nogometaš Lucas Leiva se iz Liverpoola seli k Laziu. Razlog za to tiči v tem, da je v zadnjih sezonah igral manj, Italijani pa bodo rdečim z mesta Beatlov plačali 5,7 milijona evrov odškodnine.

Krepi se tudi Leicester City, ki je zaostril konkurenco na vratarski poziciji. Kaspru Schmeichlu bo sedaj družbo med vratnicami lisic delal tudi Eldin Jakupović. 32-letnik je prestopil iz Hull Cityja, v Leicestru pa bo ostal naslednje tri sezone. Višina odškodnine ni znana. Nekdanji italijanski reprezentant Christian Panucci pa je novi selektor reprezentance Albanije. 44-letni Italijan ja na tem mestu zamenjal rojaka Giannija De Biasija, njegov glavni cilja pa je pripeljati albansko reprezentanco na EP 2020.

Afriško prvenstvo se širi s 16 na 24 ekip

Tudi na afriškem prvenstvu bo po novem štelo 24 reprezentanc. Odločitev širitve za osem moštev mora potrditi še izvršni odbor afriške zveze, ki se bo v Rabatu sestal jutri. Prvenstvo so tudi prestavili na poletni termin, saj najboljši afriški nogometaši pozimi igrajo v evropskih klubih in marsikateri tudi odpovedo sodelovanje v reprezentanci.