Costa tudi uradno k Atleticu

Diego Costa je končal sago v Chelseaju in dokončal prestop k Atleticu iz Madrida, ki je bil njegov cilj že poleti. 

Objavljeno
27. september 2017 00.54
TOPSHOTS-FBL-EUR-C1-CHELSEA-ATLETICO
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Madrid - Potem ko sta angleški in španski nogometni prvoligaš Chelsea in madridski Atletico pred dnevi objavila, da sta dosegla začetni dogovor o vrnitvi napadalca Diega Coste v Madrid, je danes zadeva postala uradna.

Costa se še ne bo takoj vrnil na igrišče, saj ima Atletico prepoved registracije novih igralcev do januarja 2018. Kot poročajo španski mediji, naj bi bil prestop vreden 55 milijonov evrov, pogodbo - zdravniški pregled je Costa že opravil - pa bodo sklenili v četrtek.

»Srečen sem, ker sem se vrnil domov. Vedno sem govoril, da je Atletico moj klub. Srečen sem, zelo srečen. Komaj čakam, da bom lahko svoje povedal na igrišču in pokazal moštvu, koliko mi pomeni,« je bil prvi odziv novega soigralca slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. V Atleticu bo imel dres s številko 19.

Costa je bil Atleticov najboljši strelec v sezoni, ko je klub osvojil špansko prvenstvo in prišel v finale lige prvakov. Po tej sezoni 2013/14 pa se je preselil v London k Chelseaju, kjer je v treh sezonah dvakrat osvojil naslov prvaka, vendar v zadnjem času ni več dobil veliko priložnosti.