CR7 nekoč Juventusov krvnik, zdaj njegov glavni adut

Cristiano Ronaldo je podpisal štiriletno pogodbo z italijanskimi prvaki. Portugalski zvezdnik je navijačem sporočil, da leta niso pomembna in da je še vedno ambiciozen kot vselej.
Fotografija: Juventusovi navijači so svojega novega junaka Cristiana Ronalda pričakali pred štadionom, kjer so tudi dvignli plakat z njegovo podobo. Foto AP
Odpri galerijo
Juventusovi navijači so svojega novega junaka Cristiana Ronalda pričakali pred štadionom, kjer so tudi dvignli plakat z njegovo podobo. Foto AP

Navijači Juventusa si bodo za vselej zapomnili 16. julij 2018, dan, ko je v Torino prispel Cristiano Ronaldo in podpisal štiriletno pogodbo z italijanskimi prvaki. Portugalec, ki je v devetih letih Real Madridu prinesel štiri naslove v ligi prvakov in pred tem enega Manchester Unitedu, bo nogometni Mont Blanc skušal osvojiti tudi s »staro damo«.

Medtem ko so na Elizejskih poljanah v Parizu in na Trgu bana Jelačića v Zagrebu slavili junake pravkar končanega svetovnega prvenstva v Rusiji, so v Torinu kot božanstvo pričakali ta čas najboljšega nogometaša na svetu, Cristiana Ronalda.



Portugalec, ki je po izpadu reprezentance z mundiala odšel na počitnice v Grčijo, kjer ga je obiskal predsednik kluba Andrea Agnelli (član upravnega odbora koncerna FIAT) in ga prepričal o prestopu, je včeraj dopoldne prišel v Torino in se odpravil v klubski medicinski center na štadionu Juventusa, pred katerim ga je pričakala množica navdušenih navijačev.

CR7 jim je pomahal, se z nekaterimi rokoval in podelil nekaj avtogramov, potem pa se odpravil na zdravniški pregled. Da mu strokovno osebje ne bi prižgalo zelene luči, kajpak ni bilo dvoma, tudi pri 33 letih je Ronaldo telesno vrhunsko pripravljen.


 

Leta niso pomembna


"Zelo srečen sem, ker sem v tako velik klub prišel v tem obdobju svoje kariere. Ampak leta sploh niso pomembna," je danes popoldne na uradni predstavitvi povedal Ronaldo. Juventus bo želel vrniti na evropski vrh, na katerem je bil v letih 1985 in 1996. Njegova plača naj bi na sezono znašala dobrih 30 milijonov evrov, Real Madrid bo zanj prejel 112 milijonov, kar je največja odškodnina za igralca, starejšega od 30 let, hkrati je rekordna v italijanskemu nogometu.

Cristiano Ronaldo je zjutraj prišel na zdravniški pregled. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je zjutraj prišel na zdravniški pregled. Foto: Reuters


Petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega igralca na svetu naj bi po izračunih italijanskih medijev Juventusove šefe skupaj stal prek 350 milijonov evrov, toda vsak cent naj bi se jim bogato obrestoval, še posebej, če bodo belo-črni zares posegli po naslovu tudi v ligi prvakov. Pravkar stiskani dresi se prodajajo kot sveže žemljice, že zdaj ima skoraj vsak deček v mestu na hrbtu napis Ronaldo nad številko 7.

Sedmico je sicer pri Juvetu v zadnjih sezonah nosil Kolumbijec Juan Cuadrado, a jo je, kot je povedal, prostovoljno prepustil Ronaldu.
 

Po škarjicah aplavz na odprti sceni


Juventus že nekaj časa dominira v serie A, ki je v zadnjih letih izgubila precej sijaja. Tudi nazadnje je osvojil dvojno krono na škornju, toda v Evropi mu ne gre tako dobro. Lani je izgubil v finalu, letos v četrtfinalu, obakrat je bil zanj usoden – Real Madrid s Cristianom Ronaldom. Ko je aprila Real zmagal s 3:0 v Torinu, je Ronaldo s škarjicami dosegel enega najlepših golov v karieri (v ligi prvakov je rekorder s 120 zadetki), nakar mu je ves štadion namenil stoječi aplavz. Tudi to je verjetno Ronaldu olajšalo odločitev, da okrepi ekipo odličnega trenerja Massimiliana Allegrija.

Takole je Ronaldo zadel aprila sredi Torina. Foto: Reuters
Takole je Ronaldo zadel aprila sredi Torina. Foto: Reuters


Ronaldo, rojen na Madeiri, se je kalil v Sportingu iz Lizbone, nakar ga je v Manchester še kot najstnika zvabil sir Alex Ferguson. Z »rdečimi vragi« je prvič osvojil ligo prvakov leta 2008, po prestopu v Real Madrid leto kasneje pa še v letih 2014, 2016, 2017 in 2018. S Portugalsko je predlani osvojil naslov evropskega prvaka.

"Dobro se počutim, zelo sem motiviran, kot vselej bom iz sebe iztisnil vse, kar lahko," je navijačem sporočil Ronaldo in dodal: "Juventus je bil v zadnjih letih vedno korak prekratek, upam, da bom jaz prinesel srečo."

Ronaldobi dresi gredo za med. Foto: Reuters
Ronaldobi dresi gredo za med. Foto: Reuters

Komentarji: