Cristiano Ronaldo ni dobil niti minute, zato sledi tožba

Več kot 2000 južnokorejskih ljubiteljev nogometa se je odločilo za tožbo športne agencije.

Objavljeno
29. julij 2019 13.00
Posodobljeno
29. julij 2019 15.15
Eden od južnokorejskih navijačev je na tribuni zaman pričakoval napovedani nastop Cristiana Ronalda. FOTO: AFP
F. T.
F. T.
Več kot 2000 južnokorejskih ljubiteljev nogometa se je odločilo za tožbo športne agencije, ki je obljubljala, da bo portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo igral vsaj 45 minut v dresu svojega kluba Juventusa na prijateljski tekmi proti zvezdnikom južnokorejske lige.

Prireditelji tekme so ob najavi tekme dejali, da imajo z Juventusom pogodbo, v kateri piše, da bo Ronaldo odigral vsaj 45 minute prijateljske tekme. To je bil za ljubitelje nogometa v Južni Koreji pravi magnet, saj so 65.000 vstopnic kupili v dveh urah in pol. A na tekmi Ronalda niso videli na zelenici, ves čas je preživel na klopi, čeprav so mu gledalci na štadionu v Seulu vzklikali. Nekatere je celo tako razbesnel, da so mu nekateri namenili vzklike, povezane z njegovim največjim tekmecem Lionelom Messijem.

image
Cristiano Ronaldo (desno) je le spremljal prijateljsko tekmo s klopi za rezerve. FOTO: AFP


Navijači so se počutili ogoljufane, zato so se povezali in se preko odvetniške družbe Myungan podali v tožbo. »Do zdaj je z nami stik vzpostavilo več kot 2000 navijačev, ki bodo tožili prireditelje. Uradno bomo tožbo v njihovem imenu vložili naslednji teden, razen če agencija ne ponudi konkretnega načrta, kako bo povrnila stroške,« je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal odvetnik družbe Kim Hun-ki.

Po vrhu vsega je imel let Juventusa iz Nanjinga v Seul zamudo, zato so začetek tekme prestavili za eno uro. V imenu agencije The Festa je Robin Zhang razložila, da je med tekmo govorila s podpredsednikom Juventusa Pavlom Nedvedom, ta pa ji je odgovoril, da Ronaldo ni želel igrati. Portugalec je na ta račun izgubil precej navijačev, eden od njih, ki je bil med gledalci, je na družbenem omrežju Instagram zapisal: »Izdal je 60.000 ljudi in nas ponižal. Nisem več navijač Cristiana Ronalda.«