»Superclasico« zunaj Argentine, Boca sporoča, da ne bo igrala (VIDEO)

River Plate in Boca Juniors naj bi drugi del »argentinskega dvoboja stoletja« odigrala 8. ali 9. decembra. Lokacija naj bi bila zunaj Argentine.

Objavljeno
27. november 2018 20.00
Posodobljeno
27. november 2018 22.20
Bo Riverjevo gnezdo sploh gostilo povratno finalno tekmo? FOTO: Ivan Pisarenko/AFP
J. P., M. F.
J. P., M. F.
Buenos Aires – Današnji dan je odločilen za usodo povratne finalne tekme južnoameriškega nogometnega pokala libertadores med velikima argentinskima tekmecema, River Platejem in Boco Juniors. Prvi obračun se je končal brez zmagovalca, z 2 : 2, povratnega pa bi morali pod streho spraviti minulo soboto, pa ga niso zaradi navijaškega napada na avtobus gostov.

Moštvi naj bi se po informacijah Južnoameriške konfederacije (Conmebol) soočili 8. ali 9. decembra, urnik in lokacijo tekme bodo še določili, bo pa zunaj Argentine. Conmebol bo kril stroške in skoordiniral vprašanja varnosti s prirediteljem. Čakajo pa še odločitev disciplinskega odbora o usodi povratne tekme »superclasica«.

Boca: Povratne tekme ne bomo igrali


Potem ko je Conmebol sporočil, da bo povratna tekma med moštvoma Boca Juniors in River Plate 8. ali 9. decembra zunaj Argentine, medtem ko odločitev diciplinskega odbora konfederacije še ni znana, so se oglasili iz Boce. Predsednik kluba Daniel Angelici je zatrdil, da Boca nima nobenega namena igrati povratnega dvoboja.


Vodstvo Boce je namreč zahtevalo dokončno odpoved tekme in diskvalifikacijo Riverja, Boci pa naslov prvaka. Disciplinski odbor konfederacije je odprl postopek proti domačemu klubu in razpravlja o tem, ali River Plate diskvalificirati, odigrati superclasico za zaprtimi vrati ali pa dvoboj premakniti na nevtralno igrišče. Kot potencialna prirediteljica povratnega dvoboja se je javila italijanska Genova, omenjal se je tudi štadion Defensores del Chaco v Asunciónu v Paragvaju.

Sprva so nameravali povratni dvoboj izvesti še minulo soboto, zaradi navijaških incidentov so preložiti zgolj uro dvoboja, nato so ga premaknili na nedeljski večerni termin, a ga niso izpeljali niti tedaj, saj je več igralcev Boce med napadom utrpelo poškodbe. Conmebol je nato ugodila prošnji gostov in tekmo preložila za nedoločen čas.