V ponovitvi finala SP 2018 spet 4:2

V Parizu so svetovni prvaki iz Francije premagali Hrvaško. Ronaldova stotica na Švedskem. Danska in Anglija brez golov, Belgija razbila Islandijo.
Fotografija: Dayot Upamecano je dosegel zmagviti gol za Francijo. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Dayot Upamecano je dosegel zmagviti gol za Francijo. FOTO: Charles Platiau/Reuters

V ponovitvi finala svetovnega prvenstva izpred dveh let v Rusiji so Francozi znova s 4:2 premagali Hrvate, ki so povedli z golom Dejana Lovrena.

Za svetovne prvake je na derbiju skupine A lige narodov izenačil Antoine Griezmann, za 2:1 je bil kriv avtogol Dominika Livakovića, na 2:2 je izenačil Josip Brekalo, nakar sta zadela Dayot Upamecano in Olivier Giroud z 11 m.



V Stockhlmu je blestel Cristiano Ronaldo, ki je dosegel 100. in 101, gol za Portugalsko. Danska in Anglija sta se razšli brez golov, Belgija pa je kar s 5:1 premagala Islandijo, ki je prva zatresla mrežo. Dvakratni strelec je bil Michy Batshuayi.

Ronaldo se je po vrnitvi po poškodbi dvakrat vpisal med strelce na Švedskem. FOTO: Janerik Henriksson/Reuters
Ronaldo se je po vrnitvi po poškodbi dvakrat vpisal med strelce na Švedskem. FOTO: Janerik Henriksson/Reuters


Črna gora je z golom Fatosa Bećiraja z 11 m v sodnikovem podaljšku zmagala v Luksemburgu. Naslednje tekme lige narodov bodo oktobra, ko bo Slovenija gostovala na Kosovu in Moldaviji.
 

Švedi z deseterico


V skupini 3 v ligi A je Portugalska gostovala na Švedskem. Gosti so se prvič razveselili v 45. minuti, ko je Cristiano Ronaldo zadel s prostega strela. To je bil zanj stoti gol v reprezentanci. Švedi so v 44. minuti ostali brez izključenega Gustava Svenssona. V 72. minuti je Ronaldo svojemu strelskemu izkupičku dodal še en zadetek za zmago z 2:0.

Francozi pa so gostili Hrvate. Ti so povedli v 16. minuti z golom Dejana Lovrena, preobrat pa sta skreirala Antoine Griezmann v 31. minuti in Dominik Livaković z avtogolom ob koncu prvega polčasa. Za Griezmanna je bil to 31. gol v izbrani vrsti, s čimer se je na petem mestu izenačil z Zinedinom Zidanom. Pred njima so le Thierry Henry (51), Michel Platini (41), Olivier Giroud (40) in David Trezeguet (34).

Michy Batshuayi je dvakrat zadel za Belgijo. FOTO:  Francois Lenoir/Reuters
Michy Batshuayi je dvakrat zadel za Belgijo. FOTO:  Francois Lenoir/Reuters


Josip Brekalo je v 55. minuti Hrvate pripeljal do novega izenačenja, a je Dayot Upamecano v 65. minuti zadel za novo vodstvo Francozov. Giroud pa je svoj 40. reprezentančni zadetek dosegel v 77. minuti z bele pike. Portugalci in Francozi imajo po dve zmagi v tej skupini.
 

Remi Makedoncev v Gruziji


V skupini 2 so Belgijci ugnali Islandijo. Axel Witsel (13.), Michy Batshuayi (17., 69.), Dries Mertens (50.) in Jeremy Doku (80.) so bili strelci za Belgijo, ki ima po dveh krogih dve zmagi. Danci pa so gostili Angleže in se z njimi razšli brez zadetkov.

V ligi C je v skupini 1 Luksemburg izgubil proti Črni gori z 0:1, Ciper pa proti Azerbajdžanu z enakim izidom. V skupini 2 je Armenija premagala Estonijo z 2:0, Gruzija in Severna Makedonija pa sta se razšli z 1:1. V ligi D in skupini 2 je San Marino izgubil proti Lihtenštajnu z 0:2.

Preberite še:

Komentarji: