Dani Alves ob prvencu popeljal PSG do prve lovorike v sezoni (VIDEO)

Pariški nogometni velikan je po zmagi z 2:1 nad Monacom petič zapovrstjo in sedmič doslej osvojil francoski superpokal.

Objavljeno
30. julij 2017 11.30
J. P.
J. P.

Tanger - Nogometaši PSG se veselijo prve lovorike v novi sezoni. V francoskem superpokalu so namreč v maroškem Tangerju po zasuku v drugem polčasu z 2:1 odpravili Monaco in se tako dokopali do že pete zaporedne krone in sedme doslej, s čimer so na večni lestvici le še en naslov oddaljeni od vodilnega Lyona, medtem ko Monaco ostaja pri štirih trofejah, zadnji ravno ob prelomu tisočletja.

Že pred glavnim odmorom je imel pariški gigant terensko premoč, ki pa je ni znal kronati, ravno obratno - poraženci so se v vodstvu znašli po pol ure igre, ko se je Djibril Sidibe znašel iz oči v oči z vratarjem Alphonsom Areolo in žogo rutinirano poslal prek njega v gol. V drugem polčasu pa je PSG, ki je imel žogo kar dvetretjinsko v svoji posesti, vendarle zrežiral preobrat.

Njegov glavni akter pa je bil prekaljeni 34-letni brazilski branilec Dani Alves, ki se je pred sezono v Francijo preselil iz finalista lige prvakov Juventusa, pred tem pa je bil vrsto let nepogrešljivi člen Barcelonine obrambe. Najprej je v 51. minuti zares mojstrsko izvedel prosti strel z ogromne razdalje, ki ga je hrvaški vratar Danijel Subašić lahko zgolj pospremil s pogledom. To je bil kajpak Alvesov prvenec v majici novega delodajalca.

Da je bila mera polna, pa je Brazilec - zdaj ima v vitrini skupno že 34 lovorik - v 63. minuti s podajo v osrčje kazenskega prostora lepo zaposlil 22-letnega zveznega igralca Adriena Rabiota, ki je bil najvišji v skoku in z glavo postavil končni izid superpokala.