Italiji veliki derbi v Amsterdamu

Nogometaši Bosne in Hercegovine praznih rok doma s Poljaki, Avstrijci pa v Celovcu z Romuni.
Fotografija: Gol odločitve v derbiju ponedeljkovega večera je zabil Nicolo Barella. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Odpri galerijo
Gol odločitve v derbiju ponedeljkovega večera je zabil Nicolo Barella. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Ponedeljkov večer je na športni sceni najpogosteje miren, toda tokrat je bila na sporedu paleta zanimivih tekem na evropski reprezentančni sceni. 

Nizozemski in Italiji je v amsterdamski areni Johana Cruijffa pripadla ena od nogometnih klasik stare celine, zmagovalca pa je odločil gol Interjevega 23-letnega reprezentanta Nicola Barelle. Sploh pa so azzurri, v nasprotju z nogometnimi predsodki, igrali aktivneje od gostiteljev, sprožili več strelov in se veselili zaslužene zmage.

V tej skupini je bilo vroče tudi v Zenici med reprezentancama BiH – ta se je pred dnevi odrezala z dobro predstavo za remi v Firencah – in Poljsko, četudi vodilnih asov teh dveh moštev, Edina Džeka in Roberta Lewandowskega, ni bilo v štartnih enajstericah. Prvi je vstopil pozneje, gostitelji so sicer vodili z 1.0, nakar sta izkušena Kamil Glik in Kamil Grosicki izid zasukala. 

V sosednjem Celovcu, tako kot povsod brez občinstva, pa sta se pomerili spet avstrijska vrsta in Romunija, kar presenetlljivo je zvenel končni razplet z zmago gostov, res pa je, da med rdeče-belo-rdečimi ni bilo nekaterih pomembnih reprezentantov, denimo Davida Alabe, Marka Arnautovića in Valentina Lazara, ki ga je pred dnevi milanski Inter uradno posodil Borussii Mönchengladbach.





 

Komentarji: