Derbi v Manchestru pripadel sinje modrim

Nedeljo v angleškem nogometnem prvenstvu je zaznamoval mestni derbi v Manchestru, ki je bolj razveselil Pepa Guardiolo in njegove nogometaši. 
Fotografija: Veselje nogometašev Cityja, ki so manchester obarvali v modro. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Veselje nogometašev Cityja, ki so manchester obarvali v modro. FOTO: Reuters

V mestnem derbiju v Manchestru je bil City precej boljši nasprotnik in premagal United s 3:1. City je do vodstva prišel v prvem polčasu preko Davida Silve, ki je žogo v mrežo pospravil v 12. minuti. United je bil nekaj minut v šoku, potem so vendarle zaigrali bolje, a vseeno niso bili enakovreden tekmec na igrišču. 

V drugem polčasu se je prevlada Cityja še povečala in ko je Sergio Aguero zadel v 48. minuti, se je zdelo, da je tekma že odločena, saj so bili igralci Uniteda povsem nenevarni. Nato pa je Romelu Lukaku izsilil enajstmetrovko, v 58. minuti jo je izkoristil Anthony Martial in United je dobil nekaj upanja. 

Kljub zaostanku Uniteda so večinoma vratom de Gee grozili nogometaši Cityja, v 88. minuti pa je Ilkay Gundogan postavil končni izid na tekmi. City je spet prvi na lestvici, ima dve točki prednosti pred Liverpoolom, United pa je zdrsnil na osmo mesto. 

Komentarji: